Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο: Οι συγκεντρώσεις / πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κορυφώνονται οι εορτασμοί για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς, συνδικάτα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά.

Από τη Δευτέρα το πρωί πλήθος κόσμου, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, νέοι και νέες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι προσέρχονται στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου είτε για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των πεσόντων και για όσα συμβολίζει ο αγώνας του Πολυτεχνείου, είτε για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις πολύμορφες δράσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών μνήμης.

Οι προσυγκεντρώσεις

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλούν στην πορεία στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Στην ίδια προσυγκέντρωση καλούν επίσης το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία.

Οι υπόλοιποι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε προσυγκέντρωση στις πύλες του ΕΜΠ στη 1 το μεσημέρι.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΑΔΕΔΥ στις 4.30, στις 3.30 το ΜέΡΑ25 και η Νεολαία του, στις 2.30 μ.μ. η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και η ΚΕΕΡΦΑ. Στο ίδιο σημείο καλεί στις 3 μ.μ. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις 2 μ.μ. η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας.

Προσυγκέντρωση στις 4 στη συμβολή των Σταδίου και Αιόλου (Χαυτεία) ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Αθήνας, ενώ το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στις 3.30 μ.μ. στη Σταδίου στο ύψος της Χρήστου Λαδά.

Λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ σε ισχύ βρίσκονται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο λειτουργίας μουσείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ τα εποπτευόμενα μουσεία θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: 8:30-13:00
  • Επιγραφικό Μουσείο: 8:30-13:00
  • Νομισματικό Μουσείο: 8:30-13:00
  • Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: 8:30-13:00
  • Μουσείο Λοβέρδου: 8:30-13:00
  • Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου: 8:00-13:00».