Εκδήλωση | Συζήτηση: Οι ζωές των Ρομά μετράνε

Το Στέκι Μεταvαστ(ρι)ώv Αθήvας, με (εξοργιστική) αφορμή τις δολοφονίες, του Nίκου Σαμπάνη και της Όλγας, συζητά με εκείνη την κοινότητα η οποία υποβάλλεται σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη, σε κοινωνικό και θεσμικό ρατσισμό, περιθωριοποίηση, χλεύη, μίσος και καταναγκαστική αορατότητα.

Συζητά με τις/ους Ρομά.

Με θέμα την κραυγή τους όχι μόνο για ισότητα, αλλά ακόμα και για το στοιχειώδες δικαίωμα τους στη ζωή, σε μια προστατευμένη από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, σε μια ζωή με δικαίωση επιτέλους, για όσες/ους ρομά θανατώθηκαν, επειδή η ζωή τους ρατσιστικά θεωρήθηκε ως ζωή μικρότερης αξίας.

Ομιλήτ(ρι)ες: Αλεξάδρα Καραγιάννη, δικηγόρος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, και Bασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Ελλάν Πασσέ.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του Στεκιού, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια.

Θα γίνει επίσης ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης, 1) online, από το @OmniaTv και 2) ηχητικά, με μεγάφωνα τοποθετημένα έξω από το κτήριο του Στεκιού.

*Την συζήτηση συντονίζει η Ισαβέλλα Γαλαίου, μέλος του Στέκιου Μεταναστών, της Συλλογικής Κουζίνας και ιδρύτρια Compania Flamenca Sentimientos

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας COVID-19