Άγριος ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα άγνωστων νεαρών - Ποιους καταγγέλλει το θύμα

Εισβολή στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα ατόμων σημειώθηκε περίπου στη 1.30 μετά το μεσημέρι της Τρίτης. Τα άτομα αυτά, φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χτύπησαν έναν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της υπόθεσης, η επίθεση δεν έχει σχέση με κάποια δράση αντιεξουσιαστών, αλλά πρόκειται για άτομα που ήθελαν να λύσουν με αυτόν τον τρόπο διαφορές με τον καθηγητή. 

  «Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία», φέρεται να είπε ο καθηγητής όταν έφτασε στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση.
 
 «Ενημερώθηκα για την επίθεση λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, όπως με ενημέρωσαν άγνωστοι με κουκούλες εισέβαλαν στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα. Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν με κλοτσιές. Με δική του πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντώνης στο Newsbomb.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

 Ξυλοδαρμός καθηγητή εντός του αμφιθεάτρου, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μώλωπες στο πρόσωπο. Ξυλοδαρμός φοιτητών που προσπάθησαν να προστατέψουν το καθηγητή τους. #ΑΣΟΕΕ pic.twitter.com/JTePDYLrls
   Συνδέεται με «σκοτεινή» υπόθεση

Δημοσιογραφικές πηγές και σχετικά ρεπορτάζ με πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας συνδέουν τον εν λόγω καθηγητή με μια άκρως «σκοτεινή» υπόθεση που αφορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει από το 2018 σε βάρος καθηγητή για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης κ.λπ., μια υπόθεση «πυραμίδας» για την οποία αναμένεται σύντομα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ παράλληλα η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας.

Μάλιστα, υπάρχουν και σχετικές καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς έχει καταγγέλλει ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία,  διαπίστωσε πως εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών ενδεχομένως να συνδέεται με τη σημερινή επίθεση.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις. Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ’ όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει στοιχεία για συνευρεύσεις με ανήλικα αγόρια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρυτανικές Αρχές τον διατηρούν ακόμη και σήμερα στη θέση του, ενώ το υπουργείο Παιδείας παρότι φέρεται να ήταν ενήμερο κωφεύει.