Επιστολή εκπαιδευτικών προς τους επιχειρηματίες της εστίασης

Αθήνα 14/01/2022
Προς Π.Ο.Ε.Σ.Ε

Αξιότιμε Πρόεδρε και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Σ.Ε,

Είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης είναι εκείνες που κατεξοχήν έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα από τους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις σας έχουν μείνει κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα ,σηκώνοντας ένας βάρος που σίγουρα δεν τους αναλογεί. Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν δυσθεώρητες δυσκολίες. Το τοπίο ομιχλώδες….Πουθενά δεν διαφαίνεται διέξοδος!


Σε αυτήν τη δύσκολή στιγμή τίθεστε, όμως, και εσείς ενώπιον των ευθυνών σας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί στην προσπάθειά σας να επαναλειτουργήσετε τα μαγαζιά σας δεχτήκατε χωρίς δεύτερη σκέψη (οι περισσότεροι, για να μην αδικώ κάποιους που επέδειξαν τόλμη) τον διαχωρισμό των συμπολιτών σας. Έτσι μεγάλη μερίδα των πολιτών εκείνων που μέχρι πρότινος ήταν πελάτες σας, βρέθηκαν αποκλεισμένοι.


Και όλα αυτά τη στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι οι εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας και νοσούν και μεταδίδουν και -δυστυχώς – καταλήγουν. Επομένως, πώς θεωρήσατε λογικό να αποκλείονται συμπολίτες μας που διέθεταν ένα αρνητικό τεστ, τη στιγμή μάλιστα που τα πιστοποιητικά των νοσούντων εμβολιασμένων εξακολουθούσαν να είναι σε ισχύ; Άλλωστε τα κρούσματα που καθημερινά μας ανακοινώνονται τι άλλο είναι εκτός από θετικά τεστ; Στα τεστ δεν βασίστηκε η πανδημία; Εσείς γιατί τα απορρίψατε;


Θα μας απαντήσετε ότι ήταν θέμα επιβίωσης και ζήτημα υπακοής στους νόμους. Και εμείς θα σας απαντήσουμε ότι η επιβίωσή σας εξαρτάται από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και ότι ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Και αν τώρα βρισκόμαστε όλοι υπό την επιρροή του φόβου , πρέπει να σκεφτείτε πώς θα κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που αποκλείσατε , όταν έρθει η ώρα της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.


Με εκτίμηση


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ – ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ