Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και βιαιοπράγησαν εναντίον τριών ατόμων στη Ρόδο

Μία πρωτοφανής καταγγελία έφερε στο φως τη δημοσιότητας η ΕΡΤ αναφορικά με στρατιωτικούς που ανήμερα του Πάσχα παρίσταναν τους αστυνομικούς και βιαιοπράγησαν εναντίον τριών ατόμων στη Ρόδο. Σε βάρος των τεσσάρων των στρατιωτικών (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης) σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντιποίηση αρχής.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι οι τέσσερις στρατιωτικοί, που παρίσταναν τους αστυνομικούς, χτύπησαν με βιαιότητα (με τη χρήση χειροπέδης) τρεις νεαρούς, στους δύο εκ των οποίων κατάφεραν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, όταν -αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρόκειται για αστυνομικούς- αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο. Οι τέσσερις στρατιωτικοί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου οι στρατιωτικοί δεν συνελήφθησαν και για τον λόγο αυτό, η υπόθεση θα διερευνηθεί από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, Νίκος Αντωνόπουλος, μίλησε την Πέμπτη στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και τόνισε πως είναι πρωτόγνωρο και θίγει τις Ένοπλες Δυνάμεις.