Ποιος εξαφάνισε τη δημοσίευση του Ευρωκοινοβουλίου για τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα;

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες μετά την ανάδειξη του θέματος για την αναδημοσίευση της έκθεσης - καταπέλτη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα από το Ευρωκοινοβούλιο, με ειδική αναφορά και στην κατρακύλα της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη, και η σχετική ανακοίνωση μυστηριωδώς εξαφανίστηκε...

Εκτός απ' την ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του Ευρωκοινοβουλίου στα Αγγλικά, την οποία χθες αναδημοσίευσε και το efsyn.gr, εξαφανίστηκε και η σχετική ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter το ελληνικό τμήμα του Ευρωκοινοβουλίου. Στο συνοδευτικό, το ελληνικό τμήμα έγραφε: «Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι @RSF_inter /Reporters Without Borders».

Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε και την εξής επισήμανση: « Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση, με τους δημοσιογράφους να εμποδίζονται τακτικά να καλύψουν θέματα από το μεταναστευτικό μέχρι την Covid-19».

 

Περίεργα πράγματα...

Εξηγήσεις ζητά ο Παπαδημούλης

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας γνωστό ότι ζήτησε «άμεσες εξηγήσεις και ανάληψη ευθύνης για αυτή την απαράδεκτη λογοκριτική παρέμβαση» με επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΕΚ.

Πηγή: efsyn.gr