ΑΠΘ: Επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης - Τραυματίστηκε σοβαρά φοιτητής

Νέος γύρος έντασης είναι σε εξέλιξη στο ΑΠΘ κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ, λίγη ώρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός φοιτητή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε νέα χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Στο σημείο επικρατεί πετροπόλεμος και ανθρωποκυνηγητό.

 

Η πρώτη ένταση σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών των φοιτητικών συλλόγων για την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο του πανεπιστημίου, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των φοιτητικών συλλόγων, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ
Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ  MOTIONTEAM

Δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο έριξαν χημικά και κρότου λάμψης από κοντινή απόσταση προς τους φοιτητές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς.

 

 

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο φοιτητή
Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο φοιτητή  MOTIONTEAM

Τον φοιτητή που έφερε τραύματα και στο πρόσωπο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΑΠΘ: Επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης - Τραυματίστηκε σοβαρά φοιτητής
 THESTIVAL.GR
ΑΠΘ: Επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης - Τραυματίστηκε σοβαρά φοιτητής
 THESTIVAL.GR

Η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια ανακοίνωσε τα εξής:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: news247.gr