Φωτιά στη Γλυφάδα / Σε σπίτια οι φλόγες - Εκκενώνεται η Άνω Βούλα

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ

Στο Πανόραμα Βούλας έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Ανω Γλυφάδα.

Η Πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη φωτιά να έχει κάψει ήδη σπίτια. Οι συνθήκες είναι αποπνικτικές, ενώ υπάρχουν πυκνοί καπνοί και μεγάλο θερμικό φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καίγεται σπίτι στην οδό Ατλαντίδος. Επίσης, απειλούνται σπίτια στην οδό Παρνασσού και Αρματωλών, ενώ η φωτιά έχει αναζωπύρωση προς το Κορωπί.

ΦΩΤΙΑ ΒΟΥΛΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας»

 

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αφού ρεύμα δεν έχει η ευρύτερη περιοχή.