Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων / Δεν περιμένουμε τίποτα από τον Κυρ. Μητσοτάκη - Η ώρα της κάλπης πλησιάζει

Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πλησιάζει η ώρα της κάλπης και ότι εκεί θα διαπιστώσει τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά ότι δεν μπορεί  να τους κοροϊδεύει, στέλνουν οι συνταξιούχοι.

 

Σε σκληρή ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χαρακτηρίζει «ψίχουλα» όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους. «Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους “καθρεφτάκια” ως πολύ μεγάλα δώρα!» τονίζει.

Όπως εξηγεί, επίσημα,  σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, 1 εκατ. συνταξιούχοι – αυτοί που έχουν την «ατυχία» όπως αναφέρει να έχουν υψηλή προσωπική διαφορά – δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους με το νέο έτος. «Είναι οι συνταξιούχοι, οι εξαθλιωμένοι, που για άλλη μια χρονιά, την δωδέκατη συνεχόμενη, θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις τους έμειναν στα ίδια, πετσοκομμένα επίπεδα, μετά τις σφαγιαστικές περικοπές της μνημονιακής περιόδου. Μόνο που ειδικά φέτος, με την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων να καλπάζει, οι συνταξιούχοι αδημονούσαν για κάτι καλύτερο. Περίμεναν να δουν πραγματικές αυξήσεις, καθώς τις έχουν ανάγκη. Αλλά μάταια…» επισημαίνουν, σημειώνοντας ότι «ο φετινός χειμώνας  αναμένεται να είναι ο χειρότερος που έχει  ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν με τις ίδιες αποδοχές».

Με βάση τα επίσημα στοιχεία Αυγούστου, που έχει στην διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας, εισόδημα μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ το μήνα έχουν 906.376 συνταξιούχοι, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, να λαμβάνει ποσά έως 1.200 ευρώ σε μηνιαία βάση. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 35% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. «Άρα, σε αυτούς τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αυξήσεις με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,83 ευρώ έως και 11 ευρώ το μήνα!» τονίζει.

Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις για το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας.  «Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς προαπαιτούμενα. Χωρίς κοροϊδία» υπογραμμίζει. «Την κοροϊδία την έζησε ο συνταξιούχος για άλλη μια φορά “στο πετσί του” με το κουτουρού μοίρασμα των δήθεν αναδρομικών της απόφασης του ΣτΕ, αλλά και της υπερφορολόγησής τους έως και 52%. Και φυσικά για τα αναδρομικά δώρων και  μνημονιακών κρατήσεων, ούτε κουβέντα ο πρωθυπουργός της χώρας!» συμπληρώνει.

«Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων είχε προετοιμάσει τους συνταξιούχους ότι από αυτή την κυβέρνηση και από αυτόν τον πρωθυπουργό δεν πρέπει να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Ας κάνουν υπομονή, ας σφίξουν τα δόντια να βγει ο χειμώνας. Η απάντησή τους θα δοθεί όταν πρέπει. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Εκεί, θα διαπιστώσει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  ότι δεν μπορεί  να τους κοροϊδεύει. Όλα στην ώρα τους…» καταλήγει το ΕΝΔΙΣΥ.

(Φωτογραφία αρχείου)