Με ΜΑΤ και προσαγωγές ξήλωσαν το άγαλμα από την πλατεία Εξαρχείων

Κάτω από αποδοκιμασίες και με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ξηλώθηκε για χάρη των εργασιών για την κατασκευή σταθμού του μετρό,  το εμβληματικό άγαλμα – φανοστάτης, «Τρεις έρωτες», που κοσμούσε επί δεκαετίες την πλατεία Εξαρχείων.

Ήρθαν να πάρουν το άγαλμα της πλατείας. Βάλαμε τα σώματά μας ασπίδα για να διατηρηθεί η πλατεία μας ζωντανή. Έχουμε προσαγωγές κατοίκων της γειτονιάς.
Όση αστυνομία και να φέρετε, όσο και να μας απειλείτε, δε φοβόμαστε!
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 18.00, ΜΟΥΣΕΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. pic.twitter.com/HE863j8hNO

— No Metro in Exarcheia Square (@NExarcheia) September 23, 2022

Κάτοικοι έδωσαν και πάλι το «παρών» για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν δυο προσαγωγές με την κατηγορία της απείθειας.

Δύο προσαγωγές από τη πλατεία Εξαρχείων. Ο επικεφαλής είναι ο ίδιος που διέταξε το χτύπημα στη φεμινιστική πορεία το καλοκαίρι. Ο περαστικός κόσμος σταματούσε αηδιασμένος και έβριζε το Μητσοτάκη και τους μπάτσους #antireport #αθηνα #εξαρχεια #στρεφης pic.twitter.com/M0zqWrUC0Y

— μπερναμπέο (@bernabeo2022) September 23, 2022

Σήμερα η πλατεία Εξαρχείων, αποχωρίστηκε το άγαλμα που αγαπήθηκε όσα λίγα σε αυτή την πόλη. Ένα σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και περιοχής, μάρτυρας αμέτρητων γεγονότων. #εξαρχεια #antireport pic.twitter.com/mibGvE7hcn

— Xrisa Lykou (@FiXrisa) September 23, 2022

Το μέλλον του αγάλματος είναι θολό καθώς αρχικά από το δήμο Αθηναίων είχε αποφασιστεί η τοποθέτησή του σε άλλη περιοχή και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε ότι η μετεγκατάσταση θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για το σταθμό του μετρό.