Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Σύλλογοι και κόσμος βγαίνουν μαζικά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις συντάξεις. Πιο αναλυτικά έχουν οργανωθεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για να ακουστούν οι φωνές των συνταξιούχων για όλα όσα τους απασχολούν.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στο Παναττικό Συλλαλητήριο των Συνταξιουχικών Συνεργαζόμενων Οργανώσεων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δικηγόρων,ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κλπ, η Ριζοσπαστική Κίνηση Συνταξιούχων.

Διεκδικούν την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, καταβολή αναδρομικών, και αυξήσεις. Κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ψεύτικες υποσχέσεις και

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: «οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης αποδείχτηκαν εξαπάτηση των συνταξιούχων. Μας εξαπάτησαν με την 13η / 14η σύνταξη. Μας εξαπάτησαν με τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών συντάξεων, μας εξαπατούν με τις λεγόμενες αυξήσεις, που μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα πάρουν.

Διεκδικούμε :

– Eπαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης

– Καταβολή αναδρομικών, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις για δώρα και επικουρικές συντάξεις

– Αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς – Αύξηση της κατώτερης σύνταξης στα 430 ευρώ και του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ. Συγκεντρωνόμαστε στο πανό της Ριζοσπαστικής Κίνησης Συνταξιούχων, στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ» σημειώνουν.

Ταυτόχρονα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί και η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης μέσω ανακοίνωσης, όπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α. Αριστοτέλους. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να ακουστούν οι φωνές τους  όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το συνταξιοδοτικό ζήτημα, αλλά και να τονιστούν όλα όσα διεκδικούν. Επίσης τονίζονται καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ε.Σ.Ε.Θ. καλεί στη συγκέντρωση απαιτώντας την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την ενσωμάτωσή της στην κύρια σύνταξη. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε όλους/ες τους/τις συνταξιούχους ώστε να καλυφθούν οι απώλειες. Να μη δεχθούμε να πληρώνουμε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουνε πάρτι κερδών.
Να μην αποδεχθούμε  την κλοπή των συντάξεων, του εφάπαξ, των αναδρομικών, την αθλιότητα της υγειονομικής περίθαλψης. Διεκδικούμε: Πραγματικές αυξήσεις τώρα στους μισθούς και στις συντάξεις για όλους και όλες!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΤΡΙΤΗ 13 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10 πμ. στα γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α. Αριστοτέλους» Πηγή: www.rosa.gr