Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά / Πάτρα: Επεισόδια στη πορεία αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του 16χρονου / Ρόδος: Κινητοποιήσεις Ρομά για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότερες από 10 οργανώσεις, αναρχικοί και συλλογικότητες. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου ενώ με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να κλείσει και ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο στις 18:00.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Κοραή έχουν συγκέντρωση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, διαδηλώνοντας ενάντια στη βία του συστήματος και την κρατική καταστολή, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από τα πυρά αστυνομικού.

Επεισόδια προκλήθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου, ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό.

Σύμφωνα με το tempo24, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Αστυνομικό Μέγαρο. Oι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Πάτρα: Επεισόδια στη πορεία αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του 16χρονου

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική από την εκταταμένη χρήση χημικών, την ώρα μάλιστα που τα καταστήματα είναι σε λειτουργία.

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες άτομα, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ρόδος: Κινητοποιήσεις Ρομά για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή: zougla.gr