Οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας έχουν οργανωθεί και διεκδικούν λύσεις προς το συμφέρον τους (VIDEO)

 

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας έχουν οργανωθεί, παλεύουν, διεκδικούν και θα επιβάλουν λύσεις προς το συμφέρον τους, τόνισε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της «Ναυτεμπορικής».

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου για την αποκατάσταση της περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Κ. Μπασδέκης επισήμανε, ότι σημασία έχει ο σχεδιασμός να γίνεται με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει, πλην ορισμένων αντιδιαβρωτικών, τα οποία όμως δεν επαρκούν.

Ακόμα, από τους ρητινοκαλλιεργητές της περιοχής, που έμειναν άνεργοι μετά την πυρκαγιά και σύναψαν συμβάσεις με το δημόσιο για την ανασύσταση τους δάσους, μόνο 137 έχουν προσληφθεί σήμερα, ενώ είναι πάνω από 450 και επιπλέον δεν έχουν ενταχθεί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.