Γονείς για ιδιωτικοποίηση ογκολογικού στο «Αγία Σοφία»: «Κανένα δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την ασθένεια παιδιού» (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη γονείς και υγειονομικό προσωπικό στο προαύλιο του «Αγία Σοφία», μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού τμήματος του συγκεκριμένου παιδιατρικού νοσοκομείου.

 

«Σας ευχαριστούμε όλους που στέκεστε δίπλα στους γονείς» είπε μια μητέρα που το παιδί της νοσηλεύεται στα ογκολογικά τμήματα του νοσοκομείου τα οποία με νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ.

Απευθυνόμενη στους υγειονομικούς που έδωσαν βροντερό «παρών», τόνισε: «Οι γονείς μόνοι μας δεν έχουμε φωνή. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είμαστε μέσα μαζί με τα παιδιά μας. Όχι εδώ. Όχι το άγχος να είναι το αύριο. Αλλά μόνο το σήμερα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν το βλέπω κυβερνητικά, να απλώνει χέρια πάνω στα παιδιά μας».

Και πρόσθεσε: «Αξίζουν τα παιδιά μας την οποιαδήποτε δημόσια υγεία, είτε είναι κρυολόγημα είτε νεοπλασματικός δείκτης. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την ασθένεια του οποιουδήποτε παιδιού», είπε η μητέρα και καταχειροκροτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός τόνισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούσα εμμονικά προσηλωμένη στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της εκχώρησης σε ιδιώτες των “φιλέτων” του ΕΣΥ, δρομολογεί συστηματικά την αλλαγή του νομικού καθεστώτος δημόσιων μονάδων και τη μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Σειρά αυτή την περίοδο έχει η Ογκολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Μία μονάδα υψηλών προδιαγραφών που, χάρη στην ανεκτίμητη προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του, έχει εδώ και χρόνια γίνει κέντρο αναφοράς για την παιδιατρική ογκολογική φροντίδα διεθνώς” είπε ο τομεάρχης υγείας Ανδρέας Ξανθός που βρέθηκε στην συγκεντρωση “. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα πρόσχημα γι’ αυτή τη διοικητική αλλαγή και η συγκεκριμένη Ογκολογική Μονάδα δεν έχει ανάγκη καμία “ευελιξία” για να παρέχει με ισότιμο και δωρεάν τρόπο τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα παιδιά με νεοπλασματικά νοσήματα. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεμεύεται ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει το προηγούμενο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων».

 

documentonews.gr