Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής, η οποία χρειάστηκε μόλις ενάμισι μήνα για να ερευνήσει την τραγωδία στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι η, διορισμένη από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρέδωσε το πόρισμα στον υπουργό Επικρατείας την Τρίτη, ενώ αναμένεται να κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση.

Στο πόρισμα των 228 σελίδων, το οποίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, υπάρχει επιμερισμός ευθυνών σε οργανισμούς και πρόσωπα, όπως στον OΣE, στην ΕΡΓΟΣΕ, στη Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών, στη Hellenic Train αλλά και στον μοιραίο σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα καθώς και στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι φέρονται να μην τήρησαν τους κανονισμούς.

Αξίζει, πάντως, να θυμηθούμε ότι η αρμόδια επιτροπή σε προηγούμενη ανακοίνωσή τα μέλη της επιτροπής έσπευσαν να ενημερώσουν ότι δεν ασχολούνται με καταλογισμό ή επιμερισμό ευθυνών και ότι προτείνουν δέσμη μέτρων για την «ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα».

Υπάρχει, επίσης, αναφορά στην ανάγκη να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου, καθώς διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες, όπως και για την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε θέματα μετατάξεων και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι για το πόρισμα έχουν ήδη αντιδράσει οι μηχανοδηγοί, με τον πρόεδρο, Κώστα Γενιδούνια, να καταγγέλλει ότι δεν κλήθηκε ο ίδιος (ούτε ως πρόσωπο, ούτε ως σωματείο) να καταθέσει ενώπιον της συγκεκριμένης επιτροπής, προσθέτοντας ότι το μόνο που τους ζητήθηκε ήταν να καταθέσουν τα εξώδικα που είχαν αποστείλει.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το πόρισμα

Πηγή: efsyn.gr