Απαλλακτική η απόφαση για Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο και Ηλιόπουλο

Αθώοι κρίθηκαν από το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις καταδικασμένοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές, για τοποθετήσεις τους στην Βουλή κατά των μειονοτικών βουλευτών τον Μάρτιο 2018.

Η υπόθεση αφορούσε δηλώσεις τους που υποστήριζαν πως πως είναι «πράκτορες της Τουρκίας» καθώς έχουν «τουρκική συνείδηση».

Μετά την ομόφωνη απόφαση όλων των υπόλοιπων κομμάτων για πειθαρχική τιμωρία, μομφή και περικοπή μισθού, των τότε βουλευτών της Χρυσής Αυγής ακολούθησε μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι η οποία οδήγησε μετά από αρκετούς μήνες στην άσκηση ποινικής δίωξη στους τρεις.

Παύση δίωξης για Μίχο, Μπαρμπαρούση, Παναγιώταρο

Η δεύτερη δίκη στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που πραγματοποιήθηκε σήμερα αφορούσε τους Γιάννη Μίχο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρο. Η δίκη διεξήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για υπόθεση του 2016, όταν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με ντουντουκα σε συζήτηση που είχε θέμα τις μειονότητες στην Ελλάδα. Τα μέλη της Χ.Α. φώναζαν ρατσιστικά συνθήμα και ρατσιστικού χαρακτηρισμούς εις βάρος εθνοτικά Τούρκων μειονοτικών.

Το δικαστήριο αποφάσισε παύση της δίωξης, με την αιτιολογία ότι δικονομικά δεν στέκει η μηνυτήρια αναφορά, πράγμα που πάντως δεν σημαίνει αθώωση.