Λουτράκι: Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις, γηροκομείο και τρεις οικισμοί

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 54 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Λίγη ώρα μετά, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνδράμουν επίσης 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα.

Την ίδια ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης στην παιδική κατασκήνωση Sport Camp όπου υπήρχαν περίπου 800 κατασκηνωτές και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκκενώνονται προληπτικά κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο κέντρο του Λουτρακίου.

Παράλληλα μέσω του 112, στάλθηκε μήνυμα σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι.

Όπως μεταδίδει το loutraki365 η πυρκαγιά καίει δασική έκταση μια ανάσα μακριά από τα σπίτια της περιοχής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εκκενώνεται γηροκομείο

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Κλειστή η Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της μεγάλης φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου από κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Δείτε βίντεο: