Όταν έβαλαν ολόκληρη διμοιρία να φυλά αθλητικούς παράγοντες έξω από μπουζούκια

Το πρωτοφανές φιάσκο που οδήγησε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύουν κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα της φύλαξης και της ασφάλειας.

Όταν, για παράδειγμα, χρειάζεται αστυνομική παρέμβαση για έναν πλειστηριασμό ή για να φυλάνε λαμαρίνες και «αέρα» στα Εξάρχεια ο ζήλος είναι πραγματικά… συγκινητικός, όταν, όμως, νεοναζί χούλιγκαν ταξιδεύουν 500 χιλιόμετρα διασχίζοντας όλη την Ελλάδα το «δόγμα και τάξη» πάει περίπατο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκαλυπτικά είναι τα όσα ανέδειξε με ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης και καταγράφονται στο έντυπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ειδικότερα, σε δελτίο που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου καταγγέλλεται ότι επιστρατεύτηκε ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να φυλά αθλητικούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές την ώρα που εκείνοι διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο.

«Το πιο ‘αστείο’ όμως δεν είναι αυτό…Πριν μερικές μέρες μία ολόκληρη Διμοιρία ήταν ‘στημένη’ έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της πρωτεύουσας ώστε να μπορούν σε αυτό να διασκεδάσουν ξέγνοιαστα παράγοντες και παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν θεωρείται πως η μόνη αστυνομία που υπάρχει είναι η Υ.Α.Τ. και χωρίς την παρουσία της δε μπορεί να γίνει ούτε πάρτι γενεθλίων τότε δώστε μας κίνητρα για να είμαστε εδώ. Δείξτε μας έμπρακτα την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας ΠΑΝΤΟΥ.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έντυπο.

Στη σκιά των ζοφερών γεγονότων ο Θανάσης Καμπαγιάννης σχολιάζει με νόημα «γιατί επέτρεψαν αυτό το δολοφονικό κονβόι να φτάσει έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας μοιάζει πραγματικά άξιο απορίας. Την απάντηση θα πρέπει να την ψάξουμε στην πραγματική φύση του μηχανισμού που αποκαλείται Αστυνομία: όσο και αν η ΕΛΑΣ επικαλείται ως αυτονόητο σκοπό της την “προστασία του κάθε πολίτη”, στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός στην υπηρεσία των λίγων και των ισχυρών που προστατεύει “τον κάθε πολίτη” μόνο παρεμπιπτόντως».

Η ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη

Πηγή: efsyn.gr