Ηράκλειο: «Ανοίγει» ο δρόμος για το αποτεφρωτήριο – «Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για τη λειτουργία της υποδομής» (vid)

 Μακάκη Γεωργία

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, σε ακίνητο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου.

Η Λότζια άνοιξε το ευαίσθητο αυτό ζήτημα της καύσης των νεκρών τον Σεπτέμβριο του 2014.  Αρχικά υπήρξαν αντιδράσεις από την Εκκλησία, από την Αλικαρνασσό και σφοδρές αντιπαραθέσεις στα δημοτικά συμβούλια ενώ ακολούθησε το «πράσινο» φως για τη χωροθέτηση του σε δημοτική έκταση 45 στρεμμάτων νοτιοανατολικά της Νέας Αλικαρνασσού.

Η αυτοδιάθεση των ανθρώπων είναι θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα , τόνισε ο Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος σημείωσε ότι με τη λειτουργία Αποτεφρωτηρίου, το Ηράκλειο θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς την κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος.

Πάντως, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον πολιτών του νησιού που επιθυμούν την καύση και όχι την ταφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 18.000 αποτεφρώσεις νεκρών.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: neakriti.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28/10/2023 - 11:16