Καρατομείται η διοικήτρια του «Ελενα» μετά τις καταγγελίες για έλλειψη θέρμανσης

H διοικήτρια του Γ.Ν «Έλενα Βενιζέλου» παύεται από τα καθήκοντά της μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον απόηχο δημοσιευμάτων για προβλήματα και ελλείψεις στη θέρμανση και σε βασικό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις καταγγελίες του γραμματέα του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου, Κώστα Καταραχιά, στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης «έσκασε» και έκτοτε δεν υπάρχει καμία θέρμανση, αλλά και καμία ορατή λύση, ενώ η ιδιωτική εταιρεία πληρώθηκε αλλά «σηκώνει τα χέρια ψηλά».

«Η εικόνα της εγκατάλειψης του νοσοκομείου “Έλενα” είναι χρόνια, με βασικό στοιχείο την υποχρηματοδότηση και την διαχείριση υποδομών από ιδιωτικές εταιρείες. Η διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας και στο δικό μας νοσοκομείο (δεν έχει πρακτικά προσωπικό, δουλεύουν μόνο 6-7 άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι 45 για να συντηρείται κτιριακά το νοσοκομείο από ανθρώπους που το γνωρίζουν και ξέρουν τη δουλειά, που “πονάνε” το νοσοκομείο)», τόνισε ο Κώστας Καταραχιάς, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Kontra.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, ούτε μπάνιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε στα μωρά με το κρύο που υπήρχε. Πάγωσαν και οι λεχώνες και τα νεογνά τους. Στα πρόωρα, που είναι στο καινούργιο κτίριο, δίνουμε αγώνα για να ζήσουν τα μωρά αυτά. Και όμως, στην πορεία δεν τους παρέχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει», τόνισε η πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Μαρία Ζησιμάτου.