Ο Όλιβερ βασανίζεται και μετά θάνατον

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το άκουσμα της είδησης του φρικτού θανάτου του οκτάχρονου χάσκι στην Αράχωβα κι όμως τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί και ένα μεγάλο γαϊτανάκι ευθυνών, διαρροών και σεναρίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι καταγγελίες και οι καταθέσεις για άγριο βασανισμό του ζώου από άνθρωπο συνεχίζονται, ενώ οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών παρουσιάζουν αντικρουόμενα σενάρια για τον θάνατο του ζώου.

Εισαγγελέας για την καταγγελία Πουλτίδου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίηση Ζώων καλείται από την εισαγγελία να καταθέσει μετά τις δηλώσεις πως είναι γνωστό το όνομα του βασανιστή – δολοφόνου του Όλιβερ.

Η Μάρθα Πουλτίδου δήλωσε πριν από μερικές ημέρες δημόσια «το όνομα του δράστη έχει ήδη γίνει γνωστό και έχει γερό δόντι σε εισαγγελείς, αστυνομίες, πολιτικούς. Αν δεν τον συλλάβουν, θα βγάλω εγώ η ίδια δημόσια το όνομά του με όποιο κόστος. Ξέρουμε το όνομά του. Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία η οποία “κοιμάται όρθια”. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν άπαντες και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα».

Τα λόγια της αυτά έφεραν κινητοποίηση στη δικαιοσύνη με την αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που εποπτεύει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων να δίνει παραγγελία στην εισαγγελία Λαμίας προκειμένου να πάρει κατάθεση από την Μάρθα Πουλτίδου.

Ο πραγματογνώμονας και το σενάριο για την αγέλη σκύλων 

Μπορεί οι εξελίξεις στο επίπεδο δικαιοσύνης να δείχνουν πως η έρευνα «τρέχει», όμως σήμερα έχει κυκλοφορήσει και μια άλλη εκδοχή που θέλει τον φάκελο του χάσκι να κλείνει οριστικά και μάλιστα με το συμπέρασμα ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Αυτό καταγράφει η ιστοσελίδα in.gr σε ρεπορτάζ της σημειώνοντας ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές, με το συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε ανθρώπινη εμπλοκή. Ως πραγματογνώμονας ορίστηκε ο γνωστός καθηγητής παθολογικής ανατομικής κτηνιατρικής στο ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου και υποψήφιος βουλευτής στο Επικρατείας της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Η ιστοσελίδα, μάλιστα, επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σε ανάλογο συμπέρασμα φέρεται να καταλήγει η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετά από εξέταση μαρτύρων και ανάλυση του υλικού από κάμερες. 

Την εκδοχή για την εμπλοκή αγέλης άγριων ζώων που είχε διαρρεύσει και πριν από αρκετές ημέρες είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή η πλευρά του κηδεμόνα του Όλιβερ. Ο καθηγητής κτηνιατρικής που προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος από τις φιλοζωικές οργανώσεις επιβεβαίωσε την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που έκανε λόγο για άγρια κακοποίηση του ζώου από αιχμηρό αντικείμενο και όχι τραύματα από ζώα. 

Ο ίδιος ο κηδεμόνας του σκύλου είχε πει δημόσια «είναι δυνατόν να είναι ζώα; Δηλαδή δαγκωματιές δεν είχε. Δηλαδή η αγέλη δάγκωσε τον σκύλο στον πρωκτό; Τα σκυλιά αυτά είχαν μαχαίρια στο στόμα και πήγαν και τον κάρφωσαν; Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία; Γιατί εμένα με είχανε να τον άλλαζα αυτοκίνητα και δεν με αφήσανε να φτάσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρδίτσας; Κοιτάω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν αυτό».

Τη νομική οδό ακολουθεί ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ

Υπό το φως των εξελίξεων αυτών, η δικηγόρος του ανθρώπου που είχε το δεσποζόμενο ζώο προμηνύει μέσω της ιστοσελίδας «Ζούγκλα» ότι ο πελάτης της θα κινηθεί νομικά κατά του πορίσματος Παπαϊωάννου.

«Δεν δεχόμαστε το πόρισμα Παπαϊωάννου. Διαφωνούμε με όσα λέει. Ξεκινάμε νομικές ενέργειες για να αποδείξουμε την αλήθεια και να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη όποιος έχει κάνει κάτι τέτοιο στο ζώο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και οι αρχικές εκθέσεις των κτηνιάτρων στη δικογραφία

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, όπως εκείνη της Κλεονίκης Τόλα η οποία είχε κάνει λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται, εξάλλου και τα συμπεράσματα των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή, μαζί με μαρτυρικές καταθέσεις και βίντεο. 

Παραλείψεις, κενά και καταγγελίες για συγκάλυψη

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου στην υπόθεση έχουν συγκεντρωθεί αρκετά θολά σημεία, όπως κενά στη διαδικασία μετά τον θάνατο του Όλιβερ, καθώς η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε 36 ώρες αργότερα. Το άτυχο σκυλί είχε ήδη χειρουργηθεί από την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλη η οποία προσπάθησε να του σώσει τη ζωή. 
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των Φιλοζωικών Οργανώσεων «η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις»

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί πολλές φωνές, αλλά και κινητοποιήσεις, που κάνουν λόγο για συγκάλυψη της δολοφονίας του ζώου για να μην αποκαλυφθεί ο πραγματικός δράστης. 

Ερωτήματα υπάρχουν και για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί η ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό, ιδιαίτερα μετά από το μπαράζ καθημερινών διαρροών σε μέσα ενημέρωσης εδώ και ημέρες πως έρχονται ανακοινώσεις από την αστυνομία, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

Τον λόγο αυτή τη στιγμή έχουν οι εισαγγελικές αρχές...

Πηγή: efsyn.gr