Χωματερή Ξάνθης: Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά «αργοπεθαίνουν» αναζητώντας τροφή

Εικόνες ντροπής που μαρτυρούν εγκατάλειψη κι αδιαφορία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την χωματερή έξω από την Ξάνθη, όπου εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά αναζητούν τροφή καθώς έχουν αφεθεί να λιμοκτονούν.

Την καταγγελία κάνει στο Facebook ο Σύλλογος «Αδεσποτούλια Ξάνθης», που όπως καταγράφουν οι εικόνες που δημοσίευσε, αδέσποτα σκυλιά ζουν κι αναζητούν τροφή ανάμεσα σε σκουπίδια.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει αναλγησία από δύο δήμους που εμπλέκονται. Χαρακτηριστικά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχω απευθυνθεί σε όλους, δεν έχω αφήσει κανέναν: Υπουργεία, υπεύθυνους, τοπικούς άρχοντες. Κανένας υπεύθυνος. Καμία συγκίνηση στο βλέμμα τους. Νεκροί όλοι από συναισθήματα όποτε και άπραγοι. Η απραγία, η μάστιγα του αιώνα. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη».

«Αναρωτιέμαι βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εταιρείες σκουπιδιών, εσείς πώς κοιμάστε τα βράδια; Δεν νιώθετε τύψεις; Δεν βλέπετε τα μάτια αυτών των ζώων που σας ικετεύουν για βοήθεια;».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είχε υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Ξάνθης προκειμένου να φροντίσει 150 σκυλιά, με τη δέσμευση ότι θα υπάρξει και δεύτερο πρόγραμμα για τα υπόλοιπα ζώα. Ωστόσο, μετά τη λήξη τη σύμβασης, ο Δήμος αρνήθηκε να ασχοληθεί με το πρόβλημα παραπέμποντας το Σύλλογο στο Δήμο Τοπείρου, ο οποίος συνδιαχειρίζεται τη χωματερή.

Για το σοβαρό αυτό θέμα, μίλησε στο Mega η Πρόεδρος της Οργάνωσης Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, η οποία ανέφερε: «Είναι πίσω από το εργοστάσιο της ζάχαρης. 600 σκυλιά, ζώα άγρια που δεν πλησιάζονται».

«Οι Δήμοι δεν τηρούν τη νομοθεσία που αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα αδέσποτα. Δεν αναλαμβάνουν ούτε την στείρωση, ούτε την κτηνιατρική περίθαλψη και τον εμβολιασμό των ζώων αυτών, ούτε καν την τροφή τους» καταγγέλλει.

https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/posts/953110339512267?ref=embed_post