Σύζυγος Καραϊβάζ: Ο ΕΦΚΑ μου έκοψε 50% τη σύνταξη χηρείας – Θεωρείται εργατικό ατύχημα κι όχι έγκλημα

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ κατήγγειλε ότι της κόβουν στο μισό τη σύνταξη χηρείας που έπαιρνε από τον σύζυγό της, που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Όπως ανέφερε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δολοφονία του δημοσιογράφου για το κράτος μεταφράστηκε ως εργατικό ατύχημα κι όχι ως έγκλημα.

«Ο Γιώργος σκοτώθηκε μισή ώρα μετά τη δουλειά του και ο ΕΦΚΑ το αντιλαμβάνεται ως εργατικό ατύχημα. Είναι θλιβερό και λυπητερό» είπε η ίδια.

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η δίκη που εκκρεμεί και τα ερωτήματα

Στη δίγλωσση σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ για την ελευθερία του Τύπου που έκανε το TPP υπήρχε επεισόδιο για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Από όλα αυτά που εμποδίζουν έναν δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά του, υπάρχει μόνο ένα ανίκητο εμπόδιο. Ο θάνατος. Στην Ελλάδα, ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε μέρα-μεσημέρι κάτω από το σπίτι του. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι η ελληνική αστυνομία θα εξιχνιάσει γρήγορα τη δολοφονία και θα οδηγήσει τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη. Αντίθετα σε κάθε εξαγγελία όμως, ακόμη και σήμερα, 22 μήνες μετά, η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου είναι αργή έως ανύπαρκτη.

Για το επεισόδιο μιλήσαμε με τη χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, με έναν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς ρεπόρτερ, τον Πάνο Σόμπολο, τον δημοσιογράφο Μπάμπη Πολυχρονιάδη που παρακολούθησε στα δικαστήρια τη δίκη της Greek Mafia, τον Pavol Szalai, επικεφαλής των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και τη Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

 

Πηγή: thepressproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13/04/2024 - 12:01