Δίκτυο Σπάρτακος: 122 παραιτήσεις σε ένα εξάμηνο στο Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΣ, για το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό ανήλθαν σε 112, ακριβώς τις διπλάσιες από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 (57), αναφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

«H ανησυχία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΝ είναι μεγάλη. Μετρούν τα αποτελέσματα της απόφασης πολεμικής εμπλοκής σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ταυτόχρονα σε Αποστολές Αυτοκτονίας. Τι δουλειά έχουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης, ενάντια σε Ιράν και Κίνα; Καμιά λένε τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και αποχωρούν μαζικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΣ, για το πρώτο εξάμηνο του 24 οι παραιτήσεις ανήλθαν σε 112, ακριβώς τις διπλάσιες από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 (57)» αναφέρει συγκεκριμένα το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

«Ίσως χειρότερα να είναι τα ποιοτικά δεδομένα των παραιτήσεων, όπου παντού παρουσιάζονται αυξήσεις που τρομάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Τέλη Ιουλίου έχουν πιάσει τις περσινές παραιτήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου! Τρεις ολόκληρους μήνες πριν. Με δεδομένο ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η τάση είθισται να αυξάνεται, οι παραιτήσεις αναμένεται να απογειωθούν.
Τρομάζει και μόνο η σκέψη που ακριβώς μπορεί να σταματήσει ο αριθμός» προσθέτει.

«Οι παραιτήσεις των στρατιωτικών του Πολεμικού Ναυτικού στέλνουν μήνυμα και στους μαθητές καθώς ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής. Ποιος να μπει στις στρατιωτικές σχολές και ιδίως του Πολεμικό Ναυτικό και για ποιον λόγο; Για να τρέχει να βρει τρόπο να παραιτηθεί μετά από 5-6 χρόνια αν εισαχθεί σε ΑΣΕΙ, ή για να βγει απόφοιτος ΙΕΚ εφόσον μιλάμε για ΑΣΣΥ;» συνεχίζει το Δίκτυο Σπάρτακος.

«Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κανένας νέος και νέα να μην ματαταγεί ως μισθοφόρος στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ και κανένας μαθητής να μην επιλέξει Στρατιωτικές Σχολές» καταλήγει.