Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Στην Κομισιόν το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων
Ερώτηση–καταγγελία στην Κομισιόν για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, κάνοντας λόγο για σχεδιαζόμενες μονάδες σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων, με στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτών που θα αναλάβουν την κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
"Στην αγωνία τους να εγγυηθούν το κέρδος των εργολάβων που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν τις μονάδες διαχείρισης απορριμάτων, η κυβέρνηση και οι περιφερειάρχες έχουν δρομολογήσει τη δημοπράτηση μονάδων διαχείρισης απορριμάτων σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων.
Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν έχει παγώσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξαιτίας βαρύτατων παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Οι πολιτικές αυτές είναι παράνομες και παράλογες. Έχουν στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτών μέσα από τις εγγυημένες ποσότητες απορριμάτων που θα προέλθει από τη φορολόγηση των νοικοκυριών μέσα από τις επιβαρύνσεις των δημοτικών τελών. Οι πολίτες έχουν επιλογή την Κυριακή. Θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και ελπίδας για την επόμενη ημέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη".
 
Η προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, με χαιρετισμό του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Μουράτ Χατζόγλου και ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου.Ο κ. Χατζόγλου επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της μειονότητας στην περιοχή, με την ανεργία και τη φτώχεια να έχουν φτάσει στο κατακόρυφο.

"Τα μονοπώλια και η Ε.Ε. δεν ενδιαφέρονται για το αν ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος, φτάνει να μπορούν να ξεζουμίζουν καθημερινά τον ιδρώτα του για να ξαναφουσκώσουν τα ήδη φουσκωμένα πορτοφόλια των ιδιοκτητών τους με χρήμα και κέρδη" είπε, προσθέτοντας: "Μαζί πλειονότητα και μειονότητα πρέπει να δώσουν τη μάχη απέναντι στον κοινό εχθρό, με κριτήριο την κοινωνική τους θέση και τους κάθε είδους μηχανισμούς τους και να απορρίψουν τα ψεύτικα διλήμματα του εθνικισμού και του ρατσισμού από όπου και αν προέρχονται, μια και είναι υποταγμένα στην Ε.Ε και τη στρατηγική της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων".

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη βαρβαρότητα της Ε.Ε. που ζει σήμερα με ιδιαίτερη αγριότητα στο πετσί του ο εργαζόμενος λαός. "Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα που υποκλίνονται στην Ε.Ε., ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που έχουν επιλέξει, θα φορτώσει με νέα βάρη και νέα σκληρά μέτρα τον εργαζόμενο λαό, μια και αυτή είναι η στρατηγική απόφαση εντός των τειχών της λυκοφωλιάς της Ε.Ε." είπε. "Τα κουφάρια που άφησαν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των εργοστασίων στην περιοχή της Θράκης για να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων με φθηνότερα μεροκάματα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς τα χρυσά κουτάλια της Ε.Ο.Κ.-Ε.Ε. γίνονται πλαστικά και άδεια για το λαό. Ο εργαζόμενος λαός να αφήσει για τη δευτέρα παρουσία της αυταπάτες του ΣυΡιζΑ και να τον καταδικάσει ως κόμμα καιροσκοπικό, ως γνήσιο εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής που τώρα δηλώνει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με Ν.Δ.-ΠαΣοΚ. Το ναζιστικό φασιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής πρέπει να απομονωθεί από τον ίδιο το λαό και την αποφασιστική του συμμαχία ως ένα τέκνο του συστήματος που επιχειρεί τώρα να το χρησιμοποιήσει ως εκλογική πελατεία. Να βγει ισχυρό το Κ.Κ.Ε. παντού για μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που θα παλέψει και για τα άμεσα προβλήματά του, αλλά θα βάλει πλώρη και για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας", κατέληξε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Νότης Μαριάς «Η κοινωνική αντίδραση να λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκφραστεί στις Ευρωεκλογές»

Περιοδεία στη Θράκη, πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Νότης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς, λίγο πριν ολοκληρώσει το οδοιπορικό που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε όλη την ελληνική επικράτεια, διαπίστωσε ότι τα μηνύματα του ελληνικού λαού είναι μηνύματα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου.

«Σε όλες τις πόλεις, όπου κι αν έχω πάει, υπάρχει τεράστια αγανάκτηση του ελληνικού λαού», σημείωσε, «ενώ ο εμπορικός κόσμος υποφέρει και οι περισσότεροι ανησυχούν πια και για τις συντάξεις τους». «Το ζήτημα είναι πλέον αυτή η κοινωνική αντίδραση να λάβει και πολιτικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε, και να εκφραστεί στις εκλογές που έχουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». «Γι' αυτό λοιπόν καλούμε τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα και τους πολίτες εδώ στην Κομοτηνή», συνέχισε, «να στηρίξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να καταδικάσουν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Αν γίνει αυτό, που είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, τότε δρομολογούνται σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, αφού θα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ του εκλογικού σώματος και της αριθμητικής που υφίσταται σήμερα στην ελληνική βουλή».

Ο κ. Μαριάς εκδήλωσε την ικανοποίηση που προκάλεσαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Τέρενς Κουίκ, τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες τους, για την επιτυχία που κατάφερε ο περιφερειακός συνδυασμός «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδας μας» στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Ανοιχτή στήριξη Οικολογίας Αλληλεγγύης σε Γιαννακίδη. Ανακοίνωση με βασικό ζήτημα τη στάση του κατά του χρυσό

Η πρώτη από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκδηλώνεται ανοιχτά για την προτίμηση στο δεύτερο γύρο, είναι η παράταξη Οικολογία-Αλληλεγγύη, η οποία μετά τις θέσεις που ζήτησε από τους δύο μονομάχους γύρω από διάφορα ζητήματα, κρίνει ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν, ιδιαίτερα για θέματα όπως ο χρυσός, τους οδηγούν στην απόφαση να στηρίξουν στο δεύτερο γύρο την Κοινωνική Συμμαχία του Άρη Γιαννακίδη

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

Οι πολίτες που συγκροτούν τον περιφερειακό Συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά και στην προκειμένη περίπτωση η συμμετοχή στις εκλογές, αποτελεί δείγμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ των πολιτών.Το δηλώνουμε αυτό ανεξάρτητα του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι εκλογές (μη αντιπροσωπευτικός) και των διαφόρων μεθοδεύσεων που ακολουθούν πολλοί υποψήφιοι προκειμένου να επηρεάσουν ή να πιέσουν τους πολίτες. Σε τελική ανάλυση όλοι οι πολίτες θεωρούνται και πρέπει να θεωρούνται ώριμοι και ελεύθεροι να αποφασίσουν.

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα διλλήματα. Υπάρχουν μόνο προφάσεις.

Αν δεν αποφασίσουμε εμείς, κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για μας.

Προκειμένου να ψηφίσουμε στις επαναληπτικές Περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ζητήσαμε τόσο από τον Περιφερειακό Συνδυασμό « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» όσο και από τον Περιφερειακό Συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να μας απαντήσουν σε ερωτήματα που έχουν σχέση με:

Την Ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν

Το θέμα της εκμετάλλευσης Χρυσού

Της εκμετάλλευσης Ουρανίου

Τις πολιτικές ενίσχυσης του τοπικού παραγωγικού ιστού που θα εφαρμόσουν

Τις πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων που θα εφαρμόσουν

Την ενεργοποίηση των μηχανισμών Διαβούλευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Την αξία των Προστατευμένων περιοχών της ΑΜΘ

Τις πολιτικές αντιμετώπισης των διαφορετικής εθνολογικής καταγωγής Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης

Με βάση τις απαντήσεις που μας δοθήκαν η δεν μας δοθήκαν, αλλά και τις τοποθετήσεις και των δύο συνδυασμών κατά την διάρκεια της θητείας του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν την Περιφέρεια μας όπως το θέμα της εξόρυξης Χρυσού:

Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στις επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές στις 25.5.2014 στηρίζει τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ » με επικεφαλής τον κ. Γιαννακιδη Άρη.

Σφοδρή επίθεση Γιαννακίδη σε Παυλίδη για τον Χρυσό: «Κόκκινη γραμμή για εμάς, απουσίαζε διαρκώς ο Παυλίδης»

Με μια σκληρή ανακοίνωση η παράταξη Γιαννακίδη επιτίθεται στον Γιώργο Παυλίδη και τους συνεργάτες του για τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα του χρυσού και τους κατηγορεί ευθέως ότι σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, η ηγετική ομάδα της Περιφερειακής Αναγέννησης και ο επικεφαλής απουσίαζαν ή ψήφιζαν λευκό.Πρόκειται προφανώς για στρατηγική επιλογή της παράταξης Γιαννακίδη, να αναδείξει το θέμα της εξόρυξης του χρυσού, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση το συνδυασμό που πρόσκεται στη ΝΔ και να συγκλίνει με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, με τις οποίες είχε περίπου ταυτόσημες απόψεις όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε και συνοδεύεται από βίντεο και φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια κατά του χρυσού, αναφέρει:

Η σιωπή είναι χρυσός....

Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τις αμήχανες δηλώσεις του «συστήματος» Παυλίδη, αναφορικά με το θέμα του χρυσού.

Σύρθηκε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης τη τελευταία στιγμή να συνυπογράψει το κείμενο της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού», προφασιζόμενος ότι δήθεν δεν τον είχαν ενημερώσει. Λες και δεν είχε άλλες ευκαιρίες όλα αυτά τα χρόνια να καταγράψει έστω και μία φορά ξεκάθαρα την άποψή του και τη θέση του για το θέμα αυτό.

Η απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών του έρχεται από την ίδια την Διανομαρχιακή Επιτροπή μέσω του δελτίου τύπου που η ίδια δημοσιοποίησε. Το όψιμο, δύο μόλις μέρες πριν από το δεύτερο κρίσιμο γύρο των Περιφερειακών εκλογών της Κυριακής «ενδιαφέρον» του, για την υπογραφή του σχετικού κειμένου, αναδεικνύει τα υστερόβουλα και ιδιοτελή χαρακτηριστικά αυτής, της με μισή καρδιά, υπογραφής.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν στους συμπολίτες μας τη στάση αυτού και της παράταξής του, σταχυολογώντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα από τα Πρακτικά του, που αποτελούν έγκυρη καταγραφή των γεγονότων.

1.Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 192/2011 (28 Ιουλίου 2011) με θέμα την εξόρυξη και μεταλλουργία παραγωγής χρυσού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο κ. Παυλίδης Γ. απουσίαζε, όπως άλλωστε και ο κ. Πατακάκης Αργ. Από την ίδια συνεδρίαση αποχωρεί ο κ. Μαρκόπουλος Θ., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Λευκό δηλώνουν οι κ. Δ. Πέτροβιτς και Κ. Ζαγναφέρης.

2.Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 340/2011 (18 Νοεμβρίου 2011) με θέμα την Προκαταρκτική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ), που αφορά στο έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα Ν. Έβρου» της Εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Ο κ. Παυλίδης Γ. πάλι απουσίαζε ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο προέβαινε σε σημαντικές παρατηρήσεις επί της μελέτης.

3.Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 103/2012 (29 Μαρτίου 2012) με θέμα την συνάντηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής και φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τους αρμόδιους Υπουργούς για την μη έγκριση της επένδυσης Χρυσού στην περιοχή του Περάματος. Από την συνεδρίαση αυτή απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Πέτροβιτς Δ. και Μαρκόπουλος Θ.

4.Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 305/2012 (2 Αυγούστου 2012) με θέμα την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ερευνητικό πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δ.Μ.Χ. Ε5, Π.Ε. Ροδόπης της Εταιρίας «Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.» Σε αυτή την συνεδρίαση ο κ. Παυλίδης Γ. για μία ακόμη φορά ήταν απών, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πατακάκης Αργ. Στην ίδια συνεδρίαση δήλωσαν λευκό οι κ. Πέτροβιτς Δ., Μαρκόπουλος Θ., Ζαγναφέρης Κ.

5.Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 362/2012 (3 Οκτωβρίου 2012) με θέμα την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα Π.Ε. Έβρου» της Εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Δηλώνει λευκό ο κ. Ζαγναφέρης Κ. με το επιχείρημα ότι «πρώτα πάρθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις απόρριψης της μελέτης από συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένες πρακτικές και έπειτα προσπάθησαν κάποιοι να ντύσουν «επιστημονικά» την ήδη ειλημμένη απόφαση».

Υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης είναι σήμερα οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες του κ. Παυλίδη. Είναι εμφανές λοιπόν, ότι την ώρα των αποφάσεων, των συγκρούσεων και των αποφασιστικών λύσεων η ηγετική ομάδα της Περιφερειακής Αναγέννησης ταυτιζόμενη με τις κυβερνητικές αποφάσεις, είναι είτε συστηματικά απούσα, είτε δηλώνει λευκό, αλλοιώνοντας την ομοφωνία του υπόλοιπου Περιφερειακού Συμβουλίου και σε πλήρη αντίθεση με την ομόθυμη αρνητική στάση της κοινωνίας. Είναι σύμπτωση ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων (Παυλίδης, Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης) αποτελεί τη σημερινή ηγεσία της Περιφερειακής Αναγέννησης; Δεν νομίζουμε.

Κύριοι, μην επιχειρείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες, την ώρα που οι μάχες δίνονται στήθος με στήθος. ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΆΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, όχι στο χειροκρότημα της υπαγορευμένης κομματικής πολιτικής, αλλά στους αγώνες που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Εσείς πού τοποθετείτε τον εαυτό σας; Γιατί στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ.

Για εμάς το θέμα του χρυσού είναι κόκκινη γραμμή. Τόσο απλά και ξεκάθαρα

Ανακοινώσεις Παυλίδη- Διανομαρχιακής για το χρυσό στη Θράκη

Την ανακοίνωση Γιαννακίδη εναντίον Παυλίδη και τη στήριξη των Οικολόγων σε Γιαννακίδη φαίνεται ότι πυροδότησε η κόντρα μεταξύ της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού και του υποψήφιου Γιώργου Παυλίδη, με αφορμή το γεγονός ότι ο υποψήφιος της Περιφερειακής Αναγέννησης δεν είχε υπογράψει σχετική επιστολή της Διανομαρχιακής προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Την Τετάρτη ο Γιώργος Παυλίδης με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει γνώση της επιστολής και ότι την ίδια μέρα, το πληροφορήθηκε και το συνυπογράφει. Όπως ήταν λογικό αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού που κατηγορεί την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη, αναφέροντας τις ημερομηνίες κατά τις οποίες κοινοποιήθηκε στα στελέχη του συνδυασμού.

Οι δύο ανακοινώσεις

Επίχρυσες μεθοδεύσεις

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται «πληροφορίες» από προφανείς πηγές και όχι γεγονότα, ο κ. Γιώργος Παυλίδης δεν συνυπέγραψε επιστολή της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και της μεταλλουργίας χρυσού», προς τον αρμόδιο υπουργό, το κείμενο της οποίας τάσσεται κατά των επενδύσεων χρυσού στην περιοχή.Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ουδέποτε και με κανέναν τρόπο μέχρι σήμερα το εν λόγω κείμενο δεν κοινοποιήθηκε στον κ. Γιώργο Παυλίδη ως επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Ο κ. Γιώργος Παυλίδης μόλις σήμερα έλαβε γνώση του κειμένου, και το συνυπέγραψε, όπως άλλωστε έχει πράξει και σε κάθε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση.Είναι εμφανές ότι κάποιοι, αντί να υπηρετούν τον αγώνα κατά των επενδύσεων χρυσού, εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και μετατρέπονται σε εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Εύλογα, ανακύπτουν τα ερωτήματα:

1ον) Τι σκοπό είχε, και από ποιους σχεδιάστηκε, η χθεσινή σύσκεψη της Διανομαρχιακής στις Σάπες, χωρίς το εν λόγω κείμενο να έχει δοθεί στον κ. Παυλίδη;

2ον) Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη μεθοδευμένη δημιουργία εντυπώσεων, δεδομένης μάλιστα της επανειλημμένως εκπεφρασμένης θέσης του κ. Παυλίδη και της «Περιφερειακής Αναγέννησης»;

Η απάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων στον Γιώργο Παυλίδη

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Παυλίδης (21/5/14) αναφέρεται στη «Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού» και μας καταλογίζει «επίχρυσες μεθοδεύσεις» για το ζήτημα της υπογραφής του κειμένου της Διανομαρχιακής Επιτροπής που κλήθηκαν να συνυπογράψουν όλοι οι επικεφαλής των περιφερειακών συνδυασμών της Περιφέρειάς μας, και το... οποίο αναφέρεται στο γνωστό πρόβλημα της μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη.

Ο κ. Γιώργος Παυλίδης ισχυρίζεται ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα προκειμένου να συνυπογράψει το κείμενο.

Ο κ. Δ. Πέτροβιτς (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου) ενημερώθηκε και παρέλαβε το κείμενο από τις αρχές του μήνα καθώς και ο κ. Χρ. Μέτιος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης) του εν λόγω συνδυασμού ενημερώθηκε και παρέλαβε το κείμενο από την προηγούμενη βδομάδα προσωπικά από τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής (Γ. Δεμερίδη και Α. Στρατιάδη αντίστοιχα) και περιμέναμε την απάντησή τους όλες αυτές τις μέρες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, χωρίς να προβούνε σε καμία ενέργεια.

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε για να κοινοποιήσει τη συνυπογραφή του κειμένου, όπως άλλωστε έπραξε και για τους δημοτικούς συνδυασμούς Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας – Σαπών και Κομοτηνής την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά και από την έγκαιρη ενημέρωση των δυο Αντιπεριφεριαρχών Ροδόπης και Έβρου του κ. Παυλίδη, η Διανομαρχιακή Επιτροπή θεωρεί ότι έπραξε το απολύτως σωστό και έγκυρο για την ενημέρωση της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση». Ασφαλώς δεν αποσκοπεί σε δημιουργία εντυπώσεων, ούτε στοχεύει στην υποστήριξη κάποιων παρατάξεων εις βάρος άλλων.Σε άλλους λοιπόν κύριε Παυλίδη (αν υποθέσουμε ότι ο ισχυρισμός σας είναι αληθής) πρέπει να ρίχνετε τις ευθύνες για την μη έγκαιρη ενημέρωσή σας.Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει σχέση με την πληροφόρηση των συμπολιτών μας για το μείζον αυτό ζήτημα πριν από τις εκλογές και όχι μετά, αφού καλούμαστε να επιλέξουμε τοπικούς άρχοντες με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις.

Μετά και από τη χθεσινή υπογραφή από την εν λόγω παράταξη, ολοκληρώθηκε η συλλογή των υπογραφών από τις υποψήφιες παρατάξεις και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να μην καταστραφεί ο τόπος μας.

Το Λιμενικό απαντά στα δημοσιεύματα για έλλειψη πλωτού περιπολικού στη Σαμοθράκη

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποίο η ν. Σαμοθράκη, στερείται περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης επιτηρείται και αστυνομεύεται από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που έχει διατεθεί στην εν λόγω Λιμενική Αρχή. Την παρούσα περίοδο το εν λόγω σκάφος βρίσκεται σε διαδικασία ετήσιας προβλεπόμενης επιθεώρησης σε συνδυασμό με αποκατάσταση βλαβών.

2. Κατόπιν τούτου και όπως προβλέπεται και από τον ισχύοντα κανονισμό οργάνωσης και λειτουργίας πλοίων / σκαφών ΛΣ -ΕΛ.ΑΚΤ. η περιοχή επιτηρείται και αστυνομεύεται επαρκώς από ΠΛΣ (ομοίας κατηγορίας) όμορης Λιμενικής Αρχής, ενώ υφίσταται σε κάθε περίπτωση σχεδιασμός για αναπλήρωση των πλωτών επιχειρησιακών μέσων, όποτε τούτο απαιτηθεί, προς περαιτέρω ενίσχυση επιχειρησιακής ανταπόκρισης στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή

Μουσικό Σχολείο Ξάνθης: Μέχρι τις 31 Μαΐου εγγραφές για την 1η Γυμνασίου

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων ότι οι εγγραφές για την Α΄ Γυμνασίου της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου 2014.

Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται το παιδί τους να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν:

Α) στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης,

Ή

Β) στο Δημοτικό Σχολείο φοίτησης του παιδιού τους.

Εναλλακτικά:

Μπορούν να την αποστείλουν μέσω φαξ στο 25410 92256.

Το έντυπο της αίτησης μπορούν οι γονείς – κηδεμόνες να το προμηθεύονται από το Μουσικό Σχολείο και την Ιστοσελίδα του: http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr καθώς και από το Δημοτικό Σχολείο φοίτησης του παιδιού τους.Αναφέρουμε, ότι στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, έπειτα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής των μαθητών διενεργείται από αρμόδιες επιτροπές που ορίζονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α΄/ θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 23 έως 25 Ιουνίου 2014.

Πρόκειται για απλές εξετάσεις για τις οποίες δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Πληροφορίες Διεύθυνση: Διομήδεια Ξάνθης

Τηλέφωνο/Φαξ: 25410 92212/ 25410 92256

Ιστοσελίδα: http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr

Σπείρα 4 ημεδαπών έκλεβε βάζα και καντήλια από νεκροταφεία σε χωριό της Ροδόπης

Εξιχνιάστηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η κλοπή μπρούντζινων αντικειμένων από κοιμητήριο σε χωριό της Ροδόπης.Συνελήφθησαν χθες (22-5-2014), σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 21, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπή και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι όπως προέκυψε, την 21-5-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο από αυτούς, ηλικίας 20 και 21 ετών, αφαίρεσαν από το κοιμητήριο του Κοσμίου, 174 μπρούντζινα βάζα και καντήλια, τα οποία στη συνέχεια απέκρυψαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου την 22-5-2014, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 20χρονος μαζί με τους άλλους δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν προκειμένου να τα παραλάβουν.

Κατασχέθηκαν 174 μπρούντζινα βάζα και καντήλια, προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος και ο 21χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/05/2014 - 18:44