Αν σας βαστάει πιάστε τους ζωοκλέφτες....

Στις συνέπειες της ζωοκλοπής και τον αγώνα των θυμάτων αυτής να βρουν το δίκιο τους αναφέρεται το ενυπόγραφο ρεοπρτάζ που ακολουθεί.


 

γράφει ο Θόδωρος  Βαρίκος

 

Τόση και τέτοια  ανοχή,  υπομονή και επιείκεια για επαγγελματικό -- δημοσιογραφικό θέμα, δεν είχα επιδείξει ποτέ, για οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

Και αυτό, γιατί εάν μπαίνεις σε συναισθηματικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τις ρίζες σου, τον τόπο σου και γνωστά σου πρόσωπα, το μυαλό θολώνει, και αρχίζει τις εκπτώσεις, τις αναβολές, τις τρίτες και τέταρτες σκέψεις και τελικά,  την απώλεια του πολύτιμου και κρίσιμου χρόνου, και άρα του επιδιωκόμενου αποτελέσματος - τελικού σου στόχου.

Αυτό ακριβώς  μου συνέβη με την σκαστή και καραμπινάτη ζωοκλοπή του συγχωριανού μου βιοπαλαιστή Γιώργη Κοδέλλα, που καταγράφτηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον κάμπο του Άστρους  Κυνουρίας, με αποτέλεσμα ο τίμιος, αξιοπρεπής και ανιδιοτελής αυτός κτηνοτρόφος, να χάσει από ζωοκλοπή κρητικής έμπνευσης και μεθόδου, πάνω από 60 ζωντανά, αφού τα περισσότερα ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Έτσι ούτε αρνιά πούλησε για το Πάσχα, ούτε γάλα μάζεψε για τυρί και γιαούρτι, ούτε δέρματα πούλησε και την έβγαλε και τη βγάζει Σπαρτιάτικα με μέλανα ζωμό και ύπνο στην παραλίες του Αργολικού κόλπου. Μέχρι εδώ όμως τα ψυχοπονιάρικα και τα συναισθηματιλίκια.

Για την κατάντια του Γιώργη Κοδέλλα, δεν φταίει ούτε ο ίδιος βέβαια, ούτε κάν αυτοί οι ίδιοι οι ζωοκλέφτες, αλλά οι υπεύθυνο (σ.σ θεσμούς τους λένε οι τάχα γραμματιζούμενοι) και αρμόδιοι που θάπρεπε και πρέπει, και τους ζωοκλέφτες να κλείσουν μέσα (το αδίκημα είναι κακούργημα) και ο Κοδέλλας και η Γιώτα Βρύνιου να αποζημιωθούν για ο,τι  άφαίρεσαν. Του πρώτου τα ζωντανά και της δεύτερης το σιδερένιο πλέγμα, που το είχε και αυτή για να μαντρώνει, τα δικά της ζωντανά.

Εδώ μία αναγκαιότατη και κρισιμότατη προσωπική παρατήρηση-επισήμανση, γιατί ο υπογράφων ασχολείται με θέματα δικαιοσύνης και όχι μόνον, για δεκαετίες: Λοιπόν την Ελλάδα την ωραία χώρα μας, την πήγε στα τάρταρα η στον πάτο, εάν προτιμάτε η.. ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ. Πως γινόταν αυτό ;  Δια μέσω των «δικών μας» τάχατες.

Σκοτώνει ο «δικός μας» 50;  αθώος γιατί είναι δικό μας. Σκοτώνει ο μη «δικός μας» 50; 50 φορές ισόβια. Και όταν λέω «δικός μας» σας το κάνω λιανά, για να μη δημιουργούνται τυχόν συγχύσεις και παρεξηγήσεις: Ή είναι τάχα μου «κομματικό» κοπρόσκυλο-λαμόγιο-ψηφοφόρος, ή οι ποιο .. «οραματιστές» και  «δίκαιοι» αβαντάρουν κανένα συντοπίτη, ή κανένα συγγενή,  καμιά φιλενάδα η κανένα φίλο, οι γυναίκες.

Στην υπόθεσή μας τώρα θα σας καταγράψω τα πραγματικά, αληθινά στοιχεία και θα βγάλετε εσείς και μόνον εσείς σε ποια κατηγορία ανήκουν οι κλέφτες του Κοδέλλα και της Βρύνιου.

Τα  άτομα που έκλεψαν το κοπάδι του Κοδέλλα, ήταν τρία, με δύο ντάτσουν αγροτικά και ένα μηχανάκι που τους ακολουθούσε ως τσιλιαδόρος. Ολόκληρη η πομπή κατευφθύνθηκε προς το  Αγιο  Ανδρέα - Λεωνίδιο και όχι προς Αργος ή Αθήνα. Αυτό καταθέτει η Γερμανίδα γείτονας και αυτόπτης , αυτήκοος (σ.σ οι .Ελληνικές και όχι ξενικές,  χριστοπαναγίες ακούγονταν στα Κούτρουφα) μάρτυρας, που λόγω νύκτας δεν είδε πρόσωπα.

Την ίδια νύχτα κλάπηκε και το πλέγμα στο Μουστό της Βρύνιου, για να τα μαντρώσουν προφανώς. Την υπόθεση προφανώς, επειδή είναι κακούργημα την αναλαμβάνει ο Διοικητής Ασφαλείας Αρκαδίας κ. Λάμπρος Κατσαντώνης και ο αξιωματικός κ. Γ. Κωνσταντόπουλος (πάντα  από το Νοέμβριο).

Ο Κοδέλλας υποβάλλει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους κατά αγνώστων - γνωστών, ενώ παράλληλα και Κοδέλλας και Βρύνιου, αναφέρουν τρία συγκεκριμένα άτομα, που τους θεωρούν σίγουρους  κλέφτες.

Καταθέσεις, μηνύσεις και όλα τα στοιχεία στοιβάζονται, στην Ασφάλεια Τρίπολης. Μίλησα με όλους και με όλες. Ένα πράγμα δεν συγχωρώ στον εαυτό και τύπτομαι. Γιατί εγώ να δώσω ανοχή και επιείκεια, στον αξιωματικό της Ασφάλειας Τρίπολης που στην απλή και εύλογη ερώτησή μου, εάν κάλεσαν για κατάθεση, έστω έναν από τους τρεις ύποπτους που ανέφεραν οι Γιώργης Κοδέλλας και Παναγιώτα Βρύνιου, στις καταθέσεις τους, μου απάντησε «πως ξεκινάνε διαφορετικά την έρευνα και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα».

Δεν μου άρεσε η απάντηση, και το μόνον που μπόρεσα να του πω ήταν «θα φέρετε μήπως ύποπτους από τη Θράκη και τη Μακεδονία ;». Πρόλαβα να του πω πως υπάρχουν πληροφορίες, πως έχει συσταθεί μεγάλο κέντρο, συγκέντρωσης αμνοεριφίων στο Αγρίνιο, ενδεχομένως  λόγω Πάσχα. Με έκοψε λέγοντάς μου, πως η έρευνα συνεχίζεται. Έκτοτε ούτε τον ξαναβρήκα στο τηλέφωνο ούτε τον ίδιο ούτε τον κ. Κατσαντώνη. Το ίδιο συνέβαινε και με τον κ. Κοδέλλα, όταν καλούσε την Ασφάλεια.

Η δε διοικητής του Παραλίου 'Αστρους είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, διότι όλα τα χειριζόταν η Τρίπολη, έλεγε. Αντί απαντήσεων,  ο διαχειριστής του «Άστρους  Νιούς», κ. Μητσέας μου έστειλε ένα δελτίο τύπου της Ασφάλειας Τρίπολης που έλεγε, «για εξυχνιάσεις  κάποιων κλοπών και διαρρήξεων και δύο ζωοκλοπών στην περιοχή Μεγαλόπολης.

Συνελήφθησαν λέει κάποιοι αλλοδαποί κ.λ.π».(γιατί κ. Κατσαντώνη οι Έλληνες δεν κλέβουν αμνοερίφια;) Για του Κοδέλλα και Βρύνιου τις κλοπές λέξη λοιπόν. Θα μου πεις εδώ πιάσανε ολόκληρη συμμορία στο Άστρος, που το είχε κατακλέψει και το κατάπιαν(με τις υγείες σας κυρία Διοικητής) γιατί οι γονείς τους ήταν  λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ ξέρετε στα τέτοια του του Έλληνα φορολογούμενου).

Σιγά μην έχουν τα κότσια να στείλουν φυλακή ζωοκλέφτες, που στο παιγχνίδι πια αυτό μπαίνουν δήμαρχοι, βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, κομματάρχες, Δημοτικοί σύμβουλοι, συγγενείς αξιωματούχων κλπ. Πως  το είπε ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ ;. « Ρε δε μπα να κόψεις τα δένδρα μας, ρε δε μπα να κάψεις τα σπαρτά μας , ρε δε μπά να μη μείνει πέτρα στη πέτρα, εμείς θα την ελευθερώσουμε την Ελλάδα». Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ζωοκλέφτες και πάσης μορφής κλέφτες, θα τους πηγαίνουμε  αργά η γρήγορα, στη Ψειρού.      



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54