Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων - Δίκτυο Ηπείρου



Με διαδικασίες-εξπρές η Περιφερειακή Αρχή εισαγάγει προς συζήτηση τη μελέτη μεταφοράς πόσιμου νερού από τον Αμάραντο της Κόνιτσας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου καλείται να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας γνωμοδότησε αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο, ενώ την αντίθεσή της έχει ήδη εκφράσει και η περιφερειακή παράταξη «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Οι πολίτες λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ" διοργανώνει ο δυτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σήμερα στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Χατζή, στους Αμπελόκηπους. Το θέμα θα αναπτύξουν ο Χρήστος Μαντάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Χολέβας πολιτικός μηχανικός, ο Βλάσης Παπαχρήστου οικονομολόγος και ο δημοσιογράφος Αποστόλης Τζελέτας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής και θα αναζητηθούν τρόποι αντίδρασης των πολιτών στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Κατηγορηματικά αντίθετη στην «επιχειρούμενη δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που γίνεται με όρους θεσμοθετημένης εκβιαστικής πρακτικής, εκ μέρους της κυβέρνησης» δηλώνει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη. Η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ακόμη για υποκρισία και εμπαιγμότων εργαζομένων από πλευράς της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), «με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Περιφέρεια Ηπείρου».



Για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, 9 Ιουλίου ετοιμάζεται ο δημόσιος τομέας με αιχμή την αντίθεση στην αξιολόγηση. Στα Γιάννενα, καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, στη Γιοσέφ Ελιγιά. Σήμερα, στις 8 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στη στοά Σάρκα το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει σύσκεψη στην οποία θα πάρει μέρος και κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπράτη.


Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων και πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης καλούν όλους, φορείς και εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 9 Ιουλίου, την έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Η ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να αποκρουστεί, αφού βασικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι οι απολύσεις.


Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι παραστάσεις του έργου «Μια ενδιαφέρουσα ζωή» που ανεβάζει το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα». Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Οι Αγνοούμενοι». Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 8, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στη νέα στέγη της «Εξαύδα» στην οδό Κουντρουριώτη 31 και ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54