φωτο ertopen από την πρόσφατη κινητοποίηση στα δικαστήρια της Πάτρας

"Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία από την Μανωλάδα μέχρι την Σκάλα Λακωνίας"





Υπενθυμίζοντας τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πάτρα,  την Τρίτη 15 Ιούλη, Πλατεία Γεωργίου 9πμ (συνεχίζεται η δίκη των μπράβων που πυροβόλισαν μετανάστες) η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρονται στις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις με ανακοίνωσή τους:

"Η  εισαγγελέας Αμαλιάδας αρνήθηκε να δώσει  απάντηση στο αίτημα για απόδοση προσωρινών εγγράφων σε όλους τους εργάτες Γής της Βαγγελάτος ΑΕ μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Το αίτημα υπέβαλαν  οι δικηγόροι  υπεράσπισης των εργατών γης της Ν.Μανωλάδας.

Στις 17 Απρίλη 2013 στη κινητοποίηση διεκδίκησης των απλήρωτων μεροκάματων 35 εργάτες   δέχτηκαν τα σκάγια των μπράβων της εργοδοσίας  της Βαγγελάτος ΑΕ. Μαζί τους βρίσκονταν τουλάχιστον άλλοι 119 εργάτες.

Η εισαγγελία έδωσε έγγραφα για προσωρινή παραμονή μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης μόνο σε σους πυροβολήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Το σκάνδαλο είναι ότι μέχρι τώρα ένας έχει απελαθεί και τρείς κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προς απέλαση!

Η προσπάθεια διάσωσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν πρέπει αν περάσει. Αν σήμερα, ο Βαγγελλάτος και οι μπράβοι του μπορούν να πυροβολούν μετανάστες εργάτες και να μην τους πληρώνουν, αύριο ανοίγει ο δρόμος για όλους μας.

Την ίδια περίοδο, η αντίσταση των εργατών Γης απλώθηκε και στη Σκάλα Λακωνίας με μαζική απεργία όπου ο Δήμαρχος Ευρώτα Γ.Γρυπιώτης πρωτοστατεί σε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών για λογαριασμό της ντόπιας εργοδοσίας στα χωράφια.

Μαζί με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα επέβαλαν καθεστώς απαρτχάιντ όπως στη Νότια Αφρική, με τους εργάτες να σπρώχνονται να ζούν μόνο στα χωράφια αποκλεισμένοι από καφετέριες, κουρεία, παραλίες και ενοικιάσεις σπιτιών μέσα στη Σκάλα ώστε να θησαυρίζουν οι ενοικιαστές κοτετσιών και στάβλων για  καταυλισμούς εργατών σε άθλιες συνθήκες αλλά και με 50 ευρώ το κεφάλι το μήνα.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές κινήσεις, την αριστερά, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να στηρίξουν τους αγώνες των εργατών Γής ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το ρατσισμό, για να είναι νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα, για να δικαιωθούν στη δίκη κατά των μπράβων, για να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με ίσα δικαιώματα με όλους".
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/07/2014 - 13:30