EKA: 'Οχι δουλειά τις Κυριακές


Την απόλυτη αντίθεσή του εκφράζει το ΕΚΑ στην προοπτική ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Όπως αναφέρει η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση: "Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποφάσισε να «χτυπήσει» τον κλάδο του εμπορίου και με Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Γ. Γιακουμάτο, επιτρέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, σε 9 περιοχές, παραβιάζοντας ακόμα και τον Νόμο που προβλέπει 3 περιοχές της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για πλήρη επέκταση του μέτρου σε όλη την Ελλάδα, πράττοντας έτσι τα «συμφωνηθέντα» με την Τρόικα.

Σκοπός τους η πλήρης εξυπηρέτηση των μεγάλων και ξένων πολυεθνικών συμφερόντων, καθώς με αυτή την απόφαση οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις, καταστρέφοντας ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάστηκαν χωρίς ρεπό και χωρίς να πληρωθούν, αδύναμοι να αντιδράσουν από τα ήδη πάρα πολλά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο του εμπορίου: απλήρωτες ώρες εργασίας, μειώσεις μισθών, ωράρια λάστιχο, απολύσεις".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54