Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου - «Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»

...συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι αντιδράσεις για την απόπειρα της συγκυβέρνησης να καταργήσει την αργία της Κυριακής. Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "Πρόοδος" των Δωδεκανήσων...

Την κάθετη αντίθεση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στο άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής μας και τις 52 Κυριακές τον χρόνο εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες ο πρόεδρος του Μιχάλης Κατσουράκης.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕΣ Αθανασία Γιαννέζου και Αντώνης Χαραλάμπους οι οποίοι επεσήμαναν τις αρνητικές συνέπειες που θα υποστούν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι από το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές τον χρόνο.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κατσουράκης μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:
«Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο και στη Ρόδο.
Στόχος τους είναι να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου μέσα στο 2015, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων έχει εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, η οποία θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη αποπνιχτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων κυβέρνηση τρόικα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.

Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουυε:
- Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
- Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40 ωρο-8 ωρο-5 ήμερο.
- Υπογραφή κλαδική σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54