Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες: Χρειαζόμαστε προσλήψεις και όχι απολύσεις

Αντιδράσεις αν γίνουν απολύσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τους στοχοποιούν κυβέρνηση και τρόικα ως μια από τις δεξαμενές απολύσεων.


Με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία εργαζομένων αναφέρουν: "Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, πρόκειται να γίνουν – σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» - άλλες 6500 απολύσεις μέσα στο 2014. Από αυτές, αφορούν και στο Υπουργείο Μεταφορών. Μέχρι στιγμής, οι κ.κ. Υπουργός, Υφυπουργός, Γ. Γραμματέας Μεταφορών, καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., υποστηρίζουν την άποψη ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν αγγίζουν τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Επιμένουν δε ότι, σε επιχειρήσεις που έχουν εξυγιανθεί, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, που χρειάζονται άμεσα προσλήψεις και όχι απολύσεις προσωπικού, όπως δηλαδή συμβαίνει στις Σταθερές Συγκοινωνίες, θα ήταν παρανοϊκό να συζητείται το ενδεχόμενο απομάκρυνσης εργαζομένων.

Επειδή όμως οι δηλώσεις των αρμόδιων που εποπτεύουν την Εταιρεία αυτή δεν είναι δεσμευτικές, μια και ο σχεδιασμός γίνεται από την τρόικα, το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπ. Απασχόλησης, δε μπορούμε να εφησυχάσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν δηλώνουμε πως στην περίπτωση που απολυθούν και άλλοι εργαζόμενοι, το logout θα εφαρμοστεί από τους θιγόμενους οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους στη ΣΤΑΣΥ…".



Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό αθηνών (ΣΕΛΜΑ), η ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο σύλλογος εργαζομένων τραμ (ΣΕΤ), το σωματείο ηλεκτροδηγών τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), το σωματείο ηλεκτροδηγών αττικό μετρό (ΣΗΑΜ), το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΗ (ΣΗΕΚ) και το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας κέντρου ελέγχου μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54