Κι όμως! Για τον Ρένο Χαραλαμπίδη το μαύρο στην ΕΡΤ το έριξαν οι εργαζόμενοι

Οι καλές σχέσεις με την εξουσία και μάλιστα με τον Πρωθυπουργό, σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα, με άλλο μάτι. Και για τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη, πολύ καλό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και παρουσιαστή πλέον τηλεπαιχνιδιού στη ΝΕΡΙΤ, τη Δημόσια Τηλεοραση δεν την έκλεισε η μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά οι εργαζόμενοι της, οι άνθρωποι δηλαδή που παρέμειναν στα κτήρια υπερασπιζομένοι το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. Λέει χαρακτηριστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης, στο popaganda.gr  « Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, σοκαρίστηκα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες. Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες». Το να ακούς να κατηγορούν τους καταληψίες για το μαύρο της ΕΡΤ, είναι μια, αν μη τι άλλο, αναζωογονητική ματιά στα γεγονότα. «Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί το πρόγραμμα με κονσέρβες. Μαγνητοσκοπημένα. Υπήρχε ακόμη και η πρόβλεψη για κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, υπηρεσιακές. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει μαύρο. Όταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες κλείσαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι». Για τον ίδιο, το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης, ήταν μία πολύ σωστή κινηση.«Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο. Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί» συμπληρώνει.

Ο γνωστός ηθοποιός, μιλά ακόμα στην ίδια συνέντευξη, για την πολύ στενή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά και την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος με τη ΝΔ

«Είχα μια επαφή μαζί του, τον ήξερα από καιρό. Και θεωρούσα ότι η καλύτερη λύση είναι ο Σαμαράς. Πρόσεξε, λέω ο Σαμαράς, όχι η Νέα Δημοκρατία, γιατί εγώ είμαι με τον Σαμαρά, όχι με τη ΝΔ, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Κι εκείνη την ιστορική στιγμή λοιπόν, μου το ζήτησε, οπότε θεώρησα ότι έχω ένα χρέος απέναντι στο γενικό καλό: όσο μπορώ, να επηρεάσω υπέρ του Σαμαρά».

Για τη σχέση αυτή,  όπως λέει, δεν μετανιώνει αν και του κόστισε ακριβά.


«Δυο χρόνια μετά, πίστεψέ με, δεν το έχω μετανιώσει καθόλου».Το πλήρωσα πολύ ακριβά». Έχασα ένα τεράστιο κομμάτι του κοινού μου. Τα θέατρα που έπαιζα αδειάσανε, έμεινα ενάμιση χρόνο στην απ' έξω ξεκάθαρα γι' αυτό το λόγο. Το ήξερα βέβαια από πριν, αλλά πραγματικά... Η Ελλάδα ήταν στα όριά της, και για μένα ήταν σα να παίρνω το όπλο. Ξέρω ότι μπορεί να τραυματιστώ και να σκοτωθώ και να σκοτωθούν κι οι φίλοι μου. Το αποφάσισα, το έκανα, δεν το μετανιώνω και συνεχίζω».

Προς το παρόν ο Ρένος Χαραλαμπίδης, φαίνεται να κερδίζει από τη σχέση του αυτή, την επιστροφή στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στη ΝΕΡΙΤ όπου παρουσιάζει καθημερινό τηλεπαιχνίδι.


Τι λέει μαλιστα για αυτό;


 « Αυτό δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να καθαρίσει». Κάποιος πρέπει να μπει μπροστά, στην πρώτη γραμμή του πυρός, κι αυτή τη στιγμή, όποιος είναι στη ΝΕΡΙΤ, είναι ακριβώς στην πρώτη γραμμή του πυρός. Σε μερικούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κι εγώ, μάλλον ταιριάζει η πρώτη γραμμή. Νιώθω βολικά στα χαρακώματα»
αναφέρει και συμπληρώνει:

«Η εκπομπή έχει πάει εξαιρετικά σε τηλεθέαση, με 7% μέσο όρο, που είναι τρομερό νούμερο αν σκεφτείς ότι απ' το '81 και μετά η δημόσια τηλεόραση δεν ξεπερνάει το 5% όταν δεν έχει μπάλα. Και μιλάμε για μέσα Ιουλίου επιπλέον. Παρ' όλα αυτά, τα blogs συνεχίζουν να με χτυπάνε, ότι η εκπομπή είναι αποτυχία και λοιπά και λοιπά. Παιδιά, για τη ΝΕΡΙΤ μιλάμε!».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στον Ιωσήφ Πρωϊμάκη για το popaganda.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/07/2014 - 11:54