Μαύρο βλέπουν το μέλλον τους οι μαθητές - Έρευνα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον, εμφανίζονται οι μαθητές, που συμμετείχαν σε έρευνα της «Εφ.Συν». Οι νέοι, πιστεύουν ότι οι  ανώτεροι τίτλοι σπουδών δεν αποτελούν πλέον την «άδεια εισόδου» για την επιθυμητή επαγγελματική θέση και θεωρούν τις διασυνδέσεις και τα πολιτικά μέσα «διαβατήριο» για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων.Ως μοναδική διέξοδο, βλέπουν μόνο τη μετανάστευση στο εξωτερικό.



Ειδικότερα, σε έρευνα του εκπαιδευτικού Χρ. Κάτσικα που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα Συντακτών, μόνο το 4,5 % των μαθητών Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ πιστεύει ότι το "πτυχίο" ανοίγει δρόμο προς ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Επιπλέον, το 5,5% των μαθητών και το 7,5% των φοιτητών είναι βέβαιοι ότι "οι υψηλές επιδόσεις" και η "ικανότητα" δε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επαγγελματική άνοδο.

Αντίθετα, το αρκετό υψηλό ποσοστό 77% των μαθητών και το 36% των φοιτητών θεωρεί ότι κυριότερος παράγοντας για εξεύρεση εργασίας είναι οι διασυνδέσεις και το πολιτικό μέσον.

Στην πλειονότητα τους πιστεύουν ότι πιθανότητες για να βρουν δουλειά και να εξελιχθούν επαγγελματικά, έχουν μόνο όσοι μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το γεγονός ότι 140.000 επιστήμονες έχουν βρει εργασία στο εξωτερικό διαψεύδει όσους επιχειρούν να συνδέσουν την ανεργία με την «ανεπάρκεια των ελληνικών πανεπιστημίων».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών - Αυγή


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/07/2014 - 13:13