ΝΕΡΙΤ: Χωρίς τέλος οι εκπλήξεις

Πόσο θέλουν οι υπεύθυνοι της ΝΕΡΙΤ να μας τρελάνουν; Με νέα λίστα, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, όχι μόνο διορθώνουν τα μόρια ακόμη δύο υποψηφίων, αλλά εντάσσουν στο περίφημο 20% ακόμη 4 άτομα, εκ των οποίων τη δημοσιογράφο Κική Αγγελοπούλου, που είχε πρόσφατα παραιτηθεί με ντόρο από τη ΝΕΡΙΤ από τη θέση της αρχισυντάκτριας του δελτίου ειδήσεων, επειδή είχε απορριφθεί η αίτησή της. Κι όμως, δύο εβδομάδες μετά βρίσκεται ξανά «εντός»...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την ανάρτηση του αναθεωρημένου πίνακα κατάταξης των υποψηφίων για την ειδικότητα Σύνταξη-Παραγωγή Ειδήσεων-Εκπομπών και τις αιτήσεις θεραπείας που υπεβλήθησαν, αποφασίζει να διορθώσει τη μοριοδότηση: Της Ζύγου Αναστασίας, σχετικά με την εμπειρία, η οποία από 147 μήνες διορθώνεται στο ορθό 178, οπότε η υποψήφια συγκεντρώνει συνολικά 1.050 μόρια, και του Αλεξόπουλου Δημήτρη σχετικά με την εμπειρία, η οποία από 138 μήνες διορθώνεται στο ορθό 144, οπότε ο υποψήφιος συγκεντρώνει συνολικά 1.906 μόρια και προκρίνεται στην επόμενη φάση, χωρίς να αποβάλλεται άλλος υποψήφιος εξαιτίας της ισοβαθμίας στην τελευταία θέση (118η) δύο υποψηφίων με 1.892 μόρια».

«Επίσης εντάσσει στην κατηγορία του 20% των θέσεων τους εξής: Τη Ζωγράφου Αιμιλία, η οποία απέδειξε ότι διαθέτει εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης 64 μηνών, μοριοδοτούμενη με 444 μόρια, δεδομένων των αυξημένων τυπικών της προσόντων για τα οποία μοριοδοτείται ως ακολούθως: 1.000 μόρια για το πτυχίο Επικοινωνίας και ΜΜΕ, 250 μόρια για το μεταπτυχιακό της τίτλο στο ίδιο αντικείμενο, 100 μόρια για την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, 50 μόρια για την καλή γνώση της Γερμανικής, 30 μόρια για γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, δηλαδή συνολικά 1.874 μόρια. Η υποψήφια κατατάσσεται στην 11η θέση της κατηγορίας του 20% των θέσεων. Τον Μυλωνά Χρήστο, ο οποίος απέδειξε ότι διαθέτει εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης 83 μηνών, μοριοδοτούμενη με 558 μόρια, δεδομένων των αυξημένων τυπικών του προσόντων για τα οποία μοριοδοτείται ως ακολούθως: 1.000 μόρια για το πτυχίο Πανεπιστημίου - το πτυχίο Ανωτέρας Βυζαντινής Μουσικής δεν μοριοδοτείται, 50 μόρια για την καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, 50 μόρια για γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, δηλαδή συνολικά 1.658 μόρια.

Ο υποψήφιος κατατάσσεται στην 20ή θέση της κατηγορίας του 20% των θέσεων. Την Παπαϊωάννου Βασιλική, η οποία απέδειξε ότι διαθέτει εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης 29 μηνών, μοριοδοτούμενη με 203 μόρια, δεδομένων των αυξημένων τυπικών της προσόντων (είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών) για τα οποία μοριοδοτείται ως ακολούθως : 1.000 μόρια για το πτυχίο του Παντείου - το διετούς διάρκειας άτυπο μεταπτυχιακό δεν μοριοδοτείται, 30 μόρια για την καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, 50 μόρια για γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, δηλαδή συνολικά 1.283 μόρια. Η υποψήφια κατατάσσεται στην 25η θέση της κατηγορίας του 20% των θέσεων και την Αγγελοπούλου Αγγελική, η οποία υπηρέτησε ως δημοσιογράφος σε νευραλγικές θέσεις ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών σε Ραδιοτηλεοπτικό φορέα επί 25ετία, λαμβανομένης ιδίως υπόψη της σημαντικής της εμπειρίας ως αρχισυντάκτριας κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η υποψήφια κατατάσσεται στην 30ή θέση της κατηγορίας του 20% των θέσεων».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη δεν αναφέρεται ο αριθμός των μορίων, ενώ δεν είναι εντελώς βέβαιο ότι θα προσληφθεί τελικά, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη το 20% θα καλυφθεί από 27 δημοσιογράφους.

Για τη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ έφτασε η ώρα να αρχίσουν τα όργανα και στη συμπρωτεύουσα. Η ΝΕΡΙΤ ανακοίνωσε τον αναθεωρημένο πίνακα κατάταξης των υποψηφίων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τις εξής ειδικότητες: των δημοσιογράφων για τη σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων-εκπομπών (7 θέσεις) και αθλητικών ειδήσεων (3 θέσεις), καθώς και των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων σκηνοθετών (3 θέσεις), βοηθών σκηνοθετών (2 θέσεις), διευθυντών παραγωγής (3 θέσεις) και εικονοληπτών (5 θέσεις). Η κατάταξη προέκυψε από την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα κατάταξης, καθώς και μετά τον έλεγχο των φακέλων όλων των υποψηφίων, που διενήργησε η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού. Ο πίνακας αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων, αφού θα ακολουθήσει η βαθμολόγηση από τους αξιολογητές και η βαθμολόγηση από τη συνέντευξη. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα αρχίσει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Κι αν αναλογιστεί κανείς πόσοι εργάζονταν στο παρελθόν στην ΕΡΤ3 και πόσοι «εκλεκτοί» θα επιλεγούν τώρα, ο αχός αναμένεται να ξεπεράσει πολύ τα όρια της βόρειας Ελλάδας.

ΥΓ. Πρόταση στη ΝΕΡΙΤ για ημερήσια εκπομπή 6-8 το απόγευμα έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος. Στην Αγία Παρασκευή δεν το είδαν πολύ αρνητικά το πράγμα, αλλά φοβούνται μήπως προκύψει ζήτημα «αθέμιτου» ανταγωνισμού. Ο άνκορμαν, βλέπετε, δραστηροποιείται εντόνως στο Διαδίκτυο και αν θυμάστε καλά, εκείνο το «Ι» στον τίτλο της ΝΕΡΙΤ σημαίνει Ιντερνετ...

ΠΗΓΗ: Enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54