Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας

Ό,τι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν, ή αλλιώς με όποιο δάσκαλο (συγκυβέρνηση) καθίσεις, τέτοια "γράμματα" θα μάθεις. Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία που κάνει το ΕΚΑ.

"Η Διοίκηση του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση, που πραγματοποίησε η εταιρεία ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ, του μέλους του Δ.Σ. του συνδικάτου μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Παπουτσή Γιάννη.

Ο εν λόγω συνδικαλιστής, μέλος και του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου, έχει υποστεί εδώ και 2 χρόνια τα πάνδεινα από την εργοδοσία. Έχει 2 αποφάσεις υπέρ του από την επιθεώρηση εργασίας.

Η μία για παράνομη μείωση μισθού και η δεύτερη για παράνομη εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία καταχρηστικά σε αυτόν, ενώ εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα εργάζονταν 5ήμερο. Η εργοδοσία αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις της επιθεώρησης εργασίας. Η Διοίκηση της επιχείρησης, τα τελευταία χρόνια μέχρι και πρόσφατα, απολύει εργαζόμενους από τη μία και από την άλλη καταστρατηγεί προς το χειρότερο νόμους που από τη φύση τους είναι αντεργατικοί, επιφέρουν μειώσεις αποδοχών κλπ.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει ΑΜΕΣΑ και να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η παράνομη απόλυση, να σταματήσει τώρα η εργοδοσία όλες τις παρανομίες και την καταστρατήγηση προς το χειρότερο ακόμα και αυτών των αντεργατικών μέτρων που έχει ψηφίσει η βουλή".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54