Αθλητικό σωματείο μοιράζει συσσίτια σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες

Oλυμπιακός Πατρών: "Στην κρίση κανένας μόνος". Κάλεσμα για συνεργασία με άλλους αθλητικούς συλλόγους για κοινωνική δράση.






Αναδημοσίευση από http://www.patrasevents.gr


Ξεκίνησαν οι κοινωνικές δράσεις του Ολυμπιακού Πατρών με το σωματείο να μοιράζει στο γραφείο της ομάδας του – πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού – συσσίτιο σε απόρους και σε άτομα που έχουν την ανάγκη μας. Η πρώτη διανομή έγινε την Δευτέρα και θα συνεχιστούν κάθε Δευτέρα από εδώ και στο εξής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού Πατρών, Κώστα Ντάσιου και της διοίκησης του, οι οποίοι προχώρησαν σε μία σειρά δράσεων που ξεφεύγουν αρκετά από τα γήπεδα και τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Μία απόφαση που  πάρθηκε βλέποντας τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν στην Πάτρα, σε μία πόλη όπου δεκάδες οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας , δεν έχουν ούτε για τα απαραίτητα.

Αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι αρκετοί εκπολιτιστικοί σύλλογοι και ποδοσφαιρικά σωματεία, αλλά και ιδιώτες που ο καθένας όπως μπορεί έχει εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Πατρών και την διοίκηση του σε αυτή του την πρωτοβουλία.





Αναδημοσίευση από http://gnomip.gr/


Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι, υπάρχουν οικογένειες που στην κυριολεξία δεν έχουν τα ουσιώδη για να ζήσουν. Κανείς δεν γνωρίζει ο διπλανός μας, ο γείτονάς μας αν έχει ένα πιάτο φάει, λίγο ψωμί έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στους κάδους για να βρουν κάποια αποφάγια για να ξεγελάσουν την πείνα τους…

Η ζωή γύρω μας δεν είναι ρόδινη κι αυτό ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών το γνωρίζει καλά και για μια ακόμα φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Κάποιοι μπορεί να τον λένε «γραφικό» όμως αυτός ανοίγει την διάπλατα τα χέρια του… και μοιράζει ό,τι μπορεί στον συνάνθρωπό μας. Στο παρελθόν η ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρεθεί στο Καραμανδάνειο μοιράζοντας δώρα στα μικρά παιδιά αλλά και σε άλλες τέτοιου είδους δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ετσι και φέτος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών, Κώστας Ντάσιος, σε συνεργασία με τον Τάκη Τσιβγινίδη και τον πρόεδρο της ομάδας της Δάφνης Πατρών, Γιώργο Κορφιάτη, αλλά και σωματεία που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να προσφέρουν, όπως οι Πετεινοί, ο Φωστήρας Οβρυάς, ο Παμπατραϊκός, ο παλαίμαχος διαιτητής Γιώργος Σταυρόπουλος αλλά και οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι Περιβόλας και Δαφνούλας θα προσφέρουν ό,τι μπορούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους άπορους που λόγω τηςοικονομικής κρίσης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα απαραίτητα αγαθά.

Το συσσίτιο θα μοιράζεται κάθε Δευτέρα από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών Κώστας Ντάσιος δήλωσε στην «Π.Γ.»: «Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι ήμαστε υποχρεωμένοι σε αυτόν τον δύσκολο καιρό που διανύουμε με την οικονομική κρίση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Ο αθλητισμός προάγει πολιτισμό και αλληλεγγύη και πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Εύχομαι και ελπίζω οι αρωγοί να είναι ακόμα περισσότεροι και να καταφέρουμε να μοιράζουμε τα πολύτιμα αγαθά σε καθημερινή βάση κι όχι μόνο κάθε Δευτέρα». Οι μερίδες φαγητού προμηθεύονται από τις δύο επιχειρήσεις του Κώστα Ντάσιου την «Θράκα» και το «Αρχοντικό της Ευτυχίας» καθώς κι από φίλους της ομάδας. Όλο αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει παράδειγμα και σε πολλούς άλλους και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54