Η ΠΟΕΜ για το ανθυγιεινό επίδομα σε ΕΑΣ & ΕΛΒΟ

Eπιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και με θέμα την καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους των ΕΑΣ & ΕΛΒΟ, έστειλε η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ):

 

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

       Όπως ήδη γνωρίζετε  δύο βαριές βιομηχανίες τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ   είναι ενταγμένες  στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μεταξύ των εργαζομένων  των ως άνω επιχειρήσεων απασχολούνται αδειούχοι ηλεκτροσυγκολλητές  και φλογοχειριστές  (αρχιτεχνίτες κατά το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα 115/17.10.2012), μηχανοτεχνίτες  εκ των  οποίων οι περισσότεροι χειριστές C.N.C, ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι στις πρέσσες, στην χύτευση  κ.λ.π.

Πρόκειται δηλαδή  για βιομηχανικούς εργάτες  υψηλής εξειδίκευσης σε δύσκολες και ιδιαίτερα επικίνδυνες  και ανθυγιεινές εργασίας.

 

Όλοι αυτοί  αμείβονται  με βάση την  Βαθμίδα  Γενικής Εκπαίδευσης και όχι με την γνώση και την  πιστοποιημένη  κατάρτιση  και εξειδίκευση τους.

Έως σήμερα αρνείστε να καταβάλετε  το δικαιούμενο  επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αναίτια και χωρίς αξιόπιστη δικαιολογία, και ενώ  σχετική ΚΥΑ έχει υπογραφεί  από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ.Αβραμόπουλο.

Το καταβάλετε όμως  ανελλιπώς  με Κ.Υ.Αποφάσεις σε εργαζόμενους του πολιτικού προσωπικού  του Π/Ν, του Υπουργείου Ναυτιλίας, στους εργαζόμενους του ΟΤΑ κ.λ.π

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

    Αντιλαμβάνεσθε  ότι τα  όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί καθώς και η υπομονή μας.

Γι΄αυτούς τους  λόγους οφείλετε  ως εκλεγμένοι και αρμόδιοι εκπρόσωποι του Λαού να απαντήσετε  στους εκλεγμένους εκπροσώπους  των εργαζομένων με καθαρότητα και ειλικρίνεια τι  προτίθεστε  να κάνετε.

Θα καταβληθεί  το ανθυγιεινό επίδομα με αναδρομική ισχύ;

Οι εργαζόμενοι  στα ΕΑΣ και  την ΕΛΒΟ οφείλουν να γνωρίζουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22/09/2014 - 10:25