ΠΟΕΜ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – LAFARGE

Ανακοίνωση της ΠΟΕΜ για τις συνεχιζόμενες απολύσεις, αλλά και επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας:

"Η ΠΟΕΜ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – LAFARGE στην Χαλκίδα για την ακυρότητα των 117 απολύσεων της εργοδότριας εταιρείας.

       Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων για πλήρη παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα του εργοστασίου στην Χαλκίδα με το σύνολο του προσωπικού.

Να επιστρέψουν άμεσα οι απολυμένοι στην δουλειά τους.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ".

 


Aκολουθεί επιστολή της ΠΟΕΜ προς το Υπουργείο Εργασίας

Προς:

        -Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

        -Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

        -Γ. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατηνάκη

 

 

ΘΕΜΑ:  "ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

              ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ"

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Κυρία Γενική Γραμματέα,

       Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής Παγκοσμιοποίησης παρέχει πρόσθετη οικονομική υποστήριξη σε απολυμένους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου αυτοί οι απολυμένοι να στηριχθούν και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

       Οι πρόσφατες αποφάσεις του αφορούν 508 εργαζόμενους στην Ελληνική Εταιρεία Nutriart, 475 εργαζόμενους από δύο Ολλανδικές περιφέρειες στην κατασκευαστική βιομηχανία και έναν παραγωγό χάλυβα στην Ρουμανία, έπειτα από απολύσεις σε μία περιοχή, την Campia Turzii, όπου το ποσοστό ανέργων πριν τις απολύσεις ήταν 3,7% και με τις απολύσεις έφθασε σε 4,1%.

       Θετική η παρέμβαση για την Nutriart.

Στη χώρα μας όμως, στη Χαλυβουργία και στη Ναυπηγική Βιομηχανία, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης της αγοράς και της ασφυκτικής πίεσης διάλυσης της Ελληνικής Βιομηχανίας, υπάρχουν στρατιές ανέργων χαλυβουργών όπως και στρατιές ανέργων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

       Για τις παραπάνω ενισχύσεις σε Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, εισηγητής για την Ελλάδα ήταν ο Ευρωβουλευτής ο κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Η Π.Ο.Ε.Μ, ο κλάδος μας δηλαδή, έχει δεχθεί βαθιά την κρίση στον κόσμο της εργασίας με ποσοστά ανέργων 50% στην Χαλυβουργία και 80% στην Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία (Ν/Ζ Περάματος).

Γι αυτούς τους λόγους, ζητούμε να εξαντλήσετε τις δυνατότητες οικονομικής στήριξης του κλάδου μέσα από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54