Τρεις νεκροί οπλίτες από έκρηξη σε σωλήνα όλμου στον Βόλο

Δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας φαντάρος έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ένας υπολοχαγός, ύστερα από την έκρηξη πυροσωλήνα όλμου κατά τη διάρκεια άσκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, σε πεδίο βολής της Μαγνησίας (Μελισσάτικα), όπου διερράγη σωλήνας όλμου 81mm με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Την βαθειά του οδύνη για τον θάνατο των τριών οπλιτών και τον τραυματισμό του νεαρού αξιωματικού στη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας εκφράζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ας δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο δράμα που ζουν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι οι αρμόδιοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο την έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία.

Το ΚΚΕ εξέφρασε τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών «που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07/10/2014 - 21:02