Διδασκαλική Ομοσπονδία: Προετοιμάζει κινητοποιήσεις - διεκδικεί κάλυψη των κενών με διορισμούς

Να σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις και ο αυταρχισμός, να σταματήσει η αξιολόγηση και να γίνουν μαζικοί διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών, διεκδικεί η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Επανεπιβεβαιώνει την απόφασή του για απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την ΑΕΕ και αξιολόγηση.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς αξιοποιώντας αυτή την απόφαση, που τους παρέχει πλήρη κάλυψη, να αρνηθούν την ανάρτηση προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου και σχεδίων εργασίας στο παρατηρητήριο και να μην υποκύψουν στις πιέσεις για αλλαγή των εκθέσεων της προηγούμενης χρονιάς να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών ανά νομό, ως παραρτήματα της ΑΔΠΠΔΕ (Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Εκπαίδευσης) ιδιαίτερα οι διευθυντές, των οποίων η στάση της μη συμμετοχής στην επιμόρφωση για την αξιολόγηση - δια ζώσης και εξ αποστάσεως- υπήρξε παράδειγμα για τον Κλάδο, να μην υποκύψουν στις απειλές και στο κλίμα τρόμου που δημιουργείται σε βάρος τους αλλά να συνεχίσουν να αντιστέκονται μέσα από τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων.

Σε συμπόρευση με την ΟΛΜΕ προχωρά στη διοργάνωση μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου μέσα στον Οκτώβριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Από κοινού με την ΟΛΜΕ διοργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Προχωράμε σε σειρά ενημερωτικών δράσεων για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα (με ραδιοτηλεοπτικά σποτ, έκδοση αφίσας και επιστολών προς γονείς) για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να προχωρήσουν στη διοργάνωση μεγάλου πανυπαλληλικού αγώνα με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει τη ζωή των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54