Απορίες σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Εργασίας στη Δράμα

Τις διατυπώνει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Δράμς και είναι οι ακόλουθες:

"Με έκπληξη και απορία ακούσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου στη Δράμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο υφυπουργός ήρθε στην πόλη μας –με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Πρόνοιας στη γείτονα Καβάλα- και εξήγγειλε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα εφαρμοστεί σε 13 δήμους σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δράμας, καθώς επίσης και πεντάμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με θέσεις στο Δήμο της Δράμας.

Κατά την παραμονή του στη Δράμα –αλλά και στην Καβάλα σύμφωνα με πληροφορίες μας- συσκέφθηκε αποκλειστικά με τους εκλεγμένους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.κ. Μαμσάκο, Πατακάκη και τον βουλευτή κ. Κυριαζίδη, αποκλειστικά δηλαδή με τους εκλεγμένους του κόμματός του, σε μια συνάντηση που έμοιαζε πιο πολύ με πολιτική φιέστα προς άγραν ψήφων.

Αναρωτιόμαστε μήπως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και δεν το αντιληφθήκαμε; Ποιος ιθύνων νους σκέφτηκε ή μάλλον δεν σκέφτηκε, ότι ποτέ στην ιστορία δεν έχει ξαναγίνει υπουργός ή υφυπουργός Εργασίας να επισκέπτονται μία περιοχή και να μην συναντώνται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τις διοικήσεις δηλαδή των Εργατικών Κέντρων. Ποιον θεωρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρμόδιο στα θέματα της εργασίας και της ανεργίας;

Τέλος, οι τοπικοί μας άρχοντες –εκτός της προσωπικής τους προβολής και της προβολής του κόμματός τους- δεν θεώρησαν ότι θεσμικά θα έπρεπε να έχουν συνάντηση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των ανέργων όταν σε άλλες εκδηλώσεις με περιεχόμενο συχνά όχι το θέμα της εργασίας ζητούν από τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να παραβρεθούν και να συμμετέχουν;".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54