Μήνυμα εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Μετά από συνέλευση που πραγματοποιήσαμε οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ που επισκεφτήκαμε τις Βρυξέλλες, αποφασίσαμε να στείλουμε το παρακάτω μήνυμα στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία επαναβεβαίωσε τη σταθερή της στήριξη στον αγώνα μας. Το μήνυμα έχει ήδη σταλεί μεταφρασμένο στα αγγλικά. Θα νικήσουμε!

"Η πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ελλάδας μέσω ενός συκοφαντικού και χυδαίου διαγγέλματος του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί την πιο νοσηρή εκδοχή μιας δημοκρατίας υπό κατάρρευση.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που επί 16 μήνες κρατάμε την πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας σε λειτουργία, δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να κλείσουμε τα μικρόφωνα. Αυτή η πράξη άρνησης δεν συνιστά απλώς μία ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και εργασιακής αυτοάμυνας απέναντι στην κυβερνητική επιθετικότητα. Αποτελεί, κυρίως, μία ελάχιστη υποχρέωση προς όλους τους πολίτες της Ελλάδας και στο δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό πρόγραμμα και ενημέρωση από ένα δημόσιο μέσο που πρέπει να ανήκει σε όλο τον λαό.

Σας καλούμε σε εγρήγορση και συμπόρευση για την προάσπιση της δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης στην Ελλάδα και την αποτροπή των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» και στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Για μας, το δόγμα του σοκ, πέθανε. Ήρθε η ώρα της εξόδου στον καθαρό ουρανό του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ"
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17/10/2014 - 19:34