Επαφές των εργαζομένων της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες με διεθνείς ενώσεις

Ως εκπρόσωποι της πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας που πρόκειται σύντομα να επαναλειτουργήσει αντιμετωπίστηκαν στις Βρυξέλλες οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ που προσκλήθηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στη συνάντηση με τους εργαζομένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Βελγίου. «Ο αγώνας σας είναι πρότυπο για όλους. Δίνει έμπνευση και σε μας. Αλληλεγγύη στην ΕΡΤ» είπε ο εκπρόσωπός τους Luk Vanderhoeck ενώ από την πλευρά των εργαζομένων της ΕΡΤ ο γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβρήλος Κασιμάτης τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη και θύμισε ότι η βελγική τηλεόραση είχε βγει στον αέρα με το σήμα της ΕΡΤ ως ένδειξη αλληλεγγύης.


Την σταθερή υποστήριξή της στον αγώνα της ΕΡΤ επαναβεβαίωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δια του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της, Anthony Bellanger, στη συνάντηση που είχε με πενταμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ.

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι δημόσια ενημέρωση και αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα πυλώνα που η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σέβεται και υπηρετεί. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν πετύχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης» τόνισε ο κ. Bellanger.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κάλεσαν σε εγρήγορση τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την προάσπιση της δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης στην Ελλάδα και την αποτροπή των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση ενώ τόνισαν ότι ήρθε η ώρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Aντιπροσωπεία της ομάδας της ΕΡΤ, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της UNI Global Union Media Entertainment & Arts, Johannes Studinger, στις Βρυξέλλες

«Είμαστε από την πρώτη μέρα κοντά στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η επόμενη συνάντηση με την EBU είναι στις 17 Νοεμβρίου και το θέμα της ΕΡΤ είναι στην ατζέντα. Θα επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει να πάρει μια απόφαση για την ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είναι μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας εργαζομένων της UNI Global. 900 συνδικάτα απ' όλο τον κόσμο αποφάσισαν να δώσουν το βραβείο "Freedom from fear" στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η Ευρώπη πρέπει να δει σοβαρά το θέμα των δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων και των αρχών που πρεσβεύουν».

Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, που δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μία νίκη. Πιστεύω ότι η πρώτη νίκη θα είναι από τους εργαζομένους της ΕΡΤ"

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, που κρατούν ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18/10/2014 - 13:11