Βασανιστήρια καταγγέλλουν οι γιατροί της Στέλλας Αντωνίου (ενημερωμένο)

Στα δικαστήρια της Τριπόλης βρίσκεται αυτή την ώρα η Στέλλα Αντωνίου η οποία συνελήφθη χθες στην Δημητσάνα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής για παραβίαση των περιοριστικών της όρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δικτύου της ΕΡΑ. 

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη καμπάνια για την απελευθέρωση της Στέλλας Αντωνίου. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Σύμφωνα με ανάρτηση του Indymedia η Στέλλα Αντωνίου αφέθηκε ελεύθερη σήμερα το απόγευμα και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 6 Νοεμβρίου. Το δικαστήριο θα κληθεί να εξετάσει εάν παραβίασε ή όχι τους περιοριστικούς όρους που της έχουν επιβληθεί.

Στο μεταξύ χθες αργά το βράδυ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" η γιατρός της Στέλλας Αντωνίου, κα Λίνα Βεργοπούλου ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ίδια με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Δημητσάνας εκείνος της δήλωσε ότι η κρατούμενη είναι καλά. Στην ερώτηση της γιατρού από πού προκύπτει αυτό και αν την εξέτασε γιατρός ο αξιωματικός απάντησε ότι εκείνος καλά την βλέπει.

Δεν είχε όμως την ίδια γνώμη και ο γιατρός που την εξέτασε σήμερα το πρωί, αφού διαπίστωσε οφθαλμική αιμορραγία (αμφιβληστροειδούς), κακώσεις κάτω γνάθου, αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και δεξιάς ωμοπλάτης και ζήτησε λόγω και  του υπάρχοντος προβλήματος υγείας την επείγουσα διακομιδή της σε γενικό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Στο μεταξύ ο πατέρας της, Μιχάλης Αντωνίου, κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» ότι η κόρη του έπεσε θύμα βασανισμού και απόπειρας πνιγμού από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη Δημητσάνα, μετά την άρνησή της να δώσει δείγμα DNA. Οπως είπε στην εφημερίδα, επτά αστυνομικοί την κρατούσαν για να της πάρουν τούφα από τα μαλλιά, ενώ της έκλεισαν τη μύτη και της πίεσαν τον λαιμό για να ανοίξει το στόμα της και να της πάρουν δείγμα.

Αναφορικά με σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι η Στέλλα Αντωνίου μεταφέρθηκε στην Αθήνα κι ο αρμόδιος εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη με αυστηρότερους περιοριστικούς όρους, ο Μ. Αντωνίου έκανε λόγο για σκόπιμες διαρροές από την Αντιτρομοκρατική για να μη μεταβούν σύντροφοί της στην Τρίπολη, όπως προγραμμάτιζαν, για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια.

ΠΗΓΕΣ: Ρεπορτάζ του Δικτύου της ΕΡΑ, Εφημερίδα των Συντακτών, Athens Indymedia






 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24/10/2014 - 19:02