Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση σε όλη τη χώρα

Προβλήματα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση αλλά και την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια, απομακρύνσεις αντικειμένων, καθώς και για κοπές δένδρων από τις περιοχές: Πειραιάς, Κερατσίνι, Πέραμα, Αγία Βαρβάρα, Πετρούπολη, Νίκαια, Χαϊδάρι και Καλλιθέα. Το πρωί, σημειώθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα από την συσσώρευση υδάτων, στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων και Συγγρού, την Παραλιακή και  τον Κηφισό.

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Βουλή. Ωστόσο η συνεδρίαση της Ολομέλειας έγινε κανονικά και η ρευματοδότηση συνεχίσθηκε με γεννήτριες.

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι.

Χιονίζει από τα μεσάνυχτα στις κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, ντύθηκαν στα λευκά.

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο, τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ τη νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Υλικές ζημιές άφησε πίσω του ανεμοστρόβιλος που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το Καλαμάκι Ζακύνθου. Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ σάρωσε ό,τι βρέθηκε στο πέρασμά του, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο δρόμο Τρικάλων - Πύλης, όταν από τον αέρα και τη βροχή ψηλά και αιωνόβια δέντρα έπεσαν στο οδόστρωμα στο ύψος της γέφυρας του Καραβόπορου με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων, σε ώρα μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής. Ο Νομός Τρικάλων έμεινε για αρκετή ώρα ουσιαστικά κομμένος στα δύο.

Προβλήματα εξακολουθούν να σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Συγκεκριμένα, δεν θα εκτελεστεί το προγραμματισμένο για τις 16.00 δρομολόγιο του Speedrunner 3 από τον Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, ενώ στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Σαλαμίνα - Πειραιάς, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα και Καβάλα - Θάσος.

Σχετική Είδηση: Προβλήματα στην Τρίπολη από την κακοκαιρία

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24/10/2014 - 17:14