Θεσσαλονίκη: Αγανάκτηση για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση (Βίντεο)

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση. Όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Η εξέδρα είχε στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ κάγκελα τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού, από την Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κομνηνών.

parelasi_thesaloniki_2.jpg

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και άνδρες της αστυνομίας δεν επέτρεπαν στον κόσμο να κινηθεί επί της Τσιμισκή μετά την Καρόλου Ντηλ, εάν δεν έχει την απαραίτητη πρόσκληση.

Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην οδό Τσιμισκή αλλά και τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού για τις ανάγκες της μαθητικής παρέλασης, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. "Εγώ ιδεολογικά είμαι εναντίον έτσι κι αλλιώς. Ένα πράγμα που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας; Γίνονται που γίνονται, αν δεν τις βλέπει ο κόσμος, τι νόημα έχει;" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων αστυνόμευσης που κατέστησαν δύσκολη την προσέλευση των πολιτών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση:

«Τόσο τη χθεσινή ημέρα κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και σήμερα κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης».

H αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ενοχλημένη από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού Τσιμισκή. «Οι παρελάσεις ή θα σταματήσουν, ή να φύγουν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να παρελαύνουν τα παιδιά για τα πέντε άτομα που βρίσκονται στην εξέδρα», τόνισε.



Πηγή: Thestival.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/10/2014 - 14:00