Ο Paul Laverty στην ERT Open

Ο Paul Laverty, σεναριογράφος των ταινιών του Ken Loach, επισκέφτηκε σήμερα το πρωϊ τα στούντιο της ERT Open και συνομίλησε στον αέρα του Δικτύου της ΕΡΑ με τον Νίκο Τσιμπίδα και τη Ντέπυ Βρεττού στην εκπομπή του Παναγιώτη Τσούτσια.

 


Προηγουμένως μίλησε με όσους βρίσκονταν στο χώρο της ERT Open και ενημερώθηκε για τον αγώνα μας,για τους 17 μήνες αυτοδιαχείρισης και για τους 15 ανοιχτούς σταθμούς της περιφέρειας, για τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, για τους αλληλέγγυους που μας στηρίζουν. Έμεινε έκπληκτος από το εύρος και την διάρκεια της προσπάθειας να φύγει το "μαύρο" από την ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι μόνο όταν είναι οι άνθρωποι όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και όχι απομονωμένοι μπορούν να είναι ισορροπημένοι και υγιείς για να αντιστέκονται σε κάθε άδικη εξουσία. Έγινε επίσης αναφορά στη νέα ταινία Jimmy's Hall και με αφορμή αυτήν τόνισε "πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν χώροι ελεύθερης έκφρασης, όπως αυτό το ραδιόφωνο της ERT Open ή ο χώρος του ακτιβιστή Jimmy Gralton στην ταινία.

Στην ερώτηση του Νίκου Τσιμπίδα αν τον ενέπνευσε κάτι σε αυτό το ταξίδι του στην Αθήνα -στο οποίο ήταν καλεσμένος του 27ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κιν/φου- απάντησε "αυτό που κάνετε εσείς και οι καθαρίστριες".

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/10/2014 - 22:49