Eιδήσεις απο την ΕΡΑ Ρόδου

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΧΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ».

«Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία εξετάζονται οι καταθέσεις από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς, αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ…» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου κατά τη προχθεσινή επίσκεψη του στην Κω, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΡΑ Ρόδου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή όπως σε κάθε υπόθεση, να μην εκτεθούν πρόσωπα και υπολήψεις», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ακριβώς η έρευνα της υπόθεσης, ένα χρόνο μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής και πότε θα δοθούν τα πορίσματα στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς και για τους οξείς χαρακτηρισμούς των συναδέλφων του δικαστικών στη προχθεσινή πανδικαστική συγκέντρωση, περί μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων, απαξίας του θεσμού της δικαιοσύνης και κυβέρνησης απολυταρχικού κράτους, ο κ. Αθανασίου περιορίστηκε να χαμογελάσει, αποδεχόμενος τη μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων όπως στη περίπτωση του μισθοδικείου, όπου δικαιώθηκαν οι δικαστικοί για τις περικοπές των αποδοχών τους, μην αποκλείοντας ωστόσο να δοθεί στο μέλλον το υπόλοιπο 50% των οφειλόμενων.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

«Η απειλή κατάσχεσης από το ΙΚΑ προς τον άνεργο οικοδόμο, Σωτήρη Γιαννόπουλο, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, με πρόσχημα την οφειλή 300 ευρώ για βιοτεχνία που διατηρούσε πριν 26 χρόνια, είναι πρόκληση!’’ τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτώντας να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία κατάσχεσης ,με αφορμή το κατασχετήριο που κοινοποιήθηκε στο σπίτι άνεργου οικοδόμου της Ρόδου, ο οποίος είχε χρέος 299 ευρώ πριν από 26 χρόνια!

Με το θέμα, ασχολήθηκε και η ίδια η διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε κεντρικό επίπεδο, η οποία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση – απάντηση που απέστειλε στην εφημερίδα «Ροδιακή»  σύμφωνα με την οποία «οι νόμοι τηρήθηκαν» και ότι καλώς το ΙΚΑ προχώρησε σε αποστολή κατασχετήριου! «Αντί να κυνηγάνε έναν μεροκαματιάρη για 300 ευρώ καλά θα κάνουν το ΙΚΑ, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν τους «μεγαλοκαρχαρίες» που εισφοροδιαφεύγουν»,ανακοίνωσε η ομοσπονδία.

ΠΑΜΕ: « ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ».

«Η προκλητική απειλή κατάσχεσης από το ΙΚΑ προς τον άνεργο οικοδόμο Σωτήρη Γιαννόπουλο, μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου και μέλους του ΠΑΜΕ για οφειλή 300 Ευρώ από μικροβιοτεχνία που διατηρούσε πριν 26 χρόνια, ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης», επισημαίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη Ρόδο.

«Διαχρονικά, για δεκαετίες οι κυβερνήσεις χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ από εισφορές που δεν κατέβαλαν ποτέ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, έπαιξαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, τα κούρεψαν με το psi και οδήγησαν τα ταμεία κυριολεκτικά στη χρεοκοπία την οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν ως άλλοθι για τις μειώσεις των συντάξεων», τονίζει προτείνοντας τους, «Να τα πάρουν από τους μεγαλοξενοδόχους που όλη τη σαιζόν δεν κατέβαλαν φράγκο στο ΙΚΑ περιμένοντας την καινούρια ρύθμιση».

ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος, για σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου, μια από τις Κυριακές που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση για να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου.

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι έχει εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, η οποία θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη αποπνιχτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων κυβέρνηση τρόικα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.

Ταυτόχρονα εξηγεί πως μπορεί η απόφαση του Σ.Τ.Ε να μην επιτρέπει να ανοίξει κανένα μαγαζί έως το τέλος του 2014 εκτός τις 7 Κυριακές, όμως η απόφαση είναι προσωρινή και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα προχωρήσει σε τελεσίδικη απόφαση τον Νοέμβριο .

Τέλος καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση ενάντια στην Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην δουλειά συναδέλφων εργαζομένων.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Στο πλάι των ιδιωτικών υπαλλήλων ,στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους σήμερα Κυριακή 2 Νοέμβριου δηλώνει ότι βρίσκεται το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

«Η απεργία»,  αναφέρεται στη δήλωση,« σκοπό έχει την διαμαρτυρία για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, για τις απολύσεις, την ανεργία και την εξαθλίωση των εργαζομένων ενώ διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το δικαίωμα για ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο & οικογενειακή ζωή».

Σαν ελάχιστη κίνηση συμπαράστασης το σωματείο καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να μη προσέλθουν στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ: ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΕΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ -ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ –ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Χωρίς να επιτραπεί η παρακολούθηση από τους δημοσιογράφους της σύσκεψης στο Δημαρχείο, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και χωρίς να προσκληθούν εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας, συζητήθηκαν προχθές το πρωί τα σοβαρά προβλήματα των Φυλακών, του Κτηματολογίου και του Δικαστικού Μεγάρου της Κω.

Η δημοτική αρχή λίγο πριν από τη συζήτηση επέτρεψε στα μέσα ενημέρωσης να καταγράψουν μόνο το καλωσόρισμα του κ. Αθανασίου και την επίδοση αναμνηστικών και αμέσως μετά «τους υπέδειξε τη πόρτα».Παρόντες στη σύσκεψη υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολας, εκπρόσωποι των Φυλακών του Πρωτοδικείου του Κτηματολογίου ο δήμαρχος Γ.Κυρίτσης ,οι αντιδήμαρχοι και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Γ.Χαλκιδιός.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ , «ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ», ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Τη δέσμευση ότι το Υπουργείο θα επισπεύσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης των δικαστικών Φυλακών Κω, μετά από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο χώρο δυτικά της Παναγιάς Τσουκαλαριάς η πίσω από το Κατ/μα Μαρινόπουλος, κατέθεσε σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της σύσκεψης ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα για το αν και πότε θα γίνουν προσλήψεις στο σημερινό σωφρονιστικό κατ/μα αλλά και την αντιμετώπιση του υπεράριθμου των κρατουμένων, ( 164 τρόφιμοι κρατούνται σήμερα οι 40 εκ των οποίων κοιμούνται στο πάτωμα).

Πριν από τη σχετική ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού ανέφερε πως «από πλευράς στελέχωσης οι φυλακές λειτουργούν πολύ καλά...» προκαλώντας την έκπληξη μας…« Σε 5 ημέρες θα έρθει η Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου για τη προβλεπόμενη διαδικασία μετά την απόφαση του συμβουλίου», σημείωσε ο κ. Αθανασίου ενώ σε ότι αφορά στη προοπτική χρηματοδότησης του έργου, παρέπεμψε σε ΣΔΙΤ η στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: –ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ –ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Στο μέλλον παρέπεμψε τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου,  ο υπουργός Δικαιοσύνης με χρηματοδότηση και εδώ είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ενώ συζητείται, τόνισε, η προσωρινή επέκταση στο υπάρχον κτίριο του διοικητηρίου.

Σε ότι αφορά στη στελέχωση σε γραμματειακή υποστήριξη στο Ειρηνοδικείο Πρωτοδικείο, ανέφερε ότι έχουν καλυφθεί !!!τα κενά ενώ σε ερώτηση μας ότι υπάρχει θέμα έλλειψης υπαλλήλων, είπε θα γίνει προσπάθεια προκήρυξης διαγωνισμού, για να καλυφθούν ίσως από την «κινητικότητα» χωρίς ωστόσο να δίνει σαφή απάντηση για πότε και πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για τη Δωδεκάνησο.

Οσον αφορά στο κτηματολόγιο εξήγησε ότι έχει γίνει προετοιμασία στο υπουργείο ώστε τεχνικά να υποστηριχθεί με απόσπαση υπαλλήλου από τις τεχνικές υπηρεσίες του κτηματολογίου στη Ρόδο και νομικά να οριστεί δικαστικός για αποκλειστική απασχόληση, χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Γενική Διακοπή Ρεύματος σε όλο το βόρειο Συγκρότημα σημειώθηκε πρωινές ώρες χθες ,λόγω βλάβης σε μονάδα του σταθμού παραγωγής της Κω στο Μαστιχάρι.Χωρίς ρεύμα παρέμειναν για μιάμιση περίπου ώρα η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος ,η Τήλος, η Νίσυρος, και οι Λειψοί

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ.

Ομόφωνη απόφαση υπέρ της διάλυσης του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού πήραν τα μέλη του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Φορέα,  Ηλία Σιφάκη.Εφεξής τα θέματα του τουρισμού θα αντιμετωπίζονται μέσα από Δημοτική Επιτροπή με προοπτική να ιδρυθεί νέος Φορέας που θα χρηματοδοτείται από το Δήμο.Ο κ. Σηφάκης αναφέρθηκε και στα συσσωρευμένα χρέη τα οποία θα αγγίξουν μέχρι τέλος χρόνου τις 190.000 ευρώ, αφού, όπως είπε, επί σειρά ετών οι συμμετέχοντες φορείς, εκτός του Δήμου Κω, δεν κατέβαλλαν τις εισφορές τους στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ «ΛΟΥΡΟ».
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός μεταναστών προχώρησαν, πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡ.ΛΟΥΡΟΣ” της Κω. Ειδικότερα,  πλωτό περιπολικό του λιμενικού εντόπισε ακυβέρνητο ξύλινο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβατών και προσήλθε στη περιοχή.Ακολούθησε η ρυμούλκηση του σκάφους από το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.”Ν.Π.8481 και με συνοδεία των δύο περιπολικών σκαφών του λιμενικού το οδήγησαν στο λιμάνι της Κω. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή ενώ το σκάφος που είναι σε κακή κατάσταση κατασχέθηκε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΨΕΡΙΜΟ:ΔΙΑΣΩΣΗ 34 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ.

Τριάντα τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και στην ακτή της Ψερίμου.Η Λιμενική Αρχή Καλύμνου μετέφερε και τους τριάντα τέσσερις μετανάστες στο λιμάνι με τη συνδρομή του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΜΑΝΙΑΪ” Ν.Κ.224.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02/11/2014 - 17:02