Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΣΕΦΚ

Εκδικάστηκε σήμερα, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η απαίτηση του εργοδότη Βασίλη Γκούμα να απαγορευθεί στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών -όπως προσωποποιείται στην απολυμένη καθηγήτρια Α.Σ., τον προέδρο του ΔΣ του ΣΕΦΚ, Κλέαρχο Σμυρναίο και τον ειδικό γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπρόσωπο του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη- η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων μπροστά στο φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων από αυτό με επιβολή χρηματικής ποινής 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός σε κάθε ένα από τα τρία πρόσωπα για κάθε παραβίαση της απόφασης που ζητά ο εργοδότης να εκδοθεί.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των επομένων μηνών.


Από την πλευρά του εργοδότη κατατέθηκε ο ισχυρισμός ότι η καθηγήτρια Α.Σ. δεν απολύθηκε, απλώς δεν ανανεώθηκε η σύμβασή της.

Από την πλευρά του ΣΕΦΚ, αφού αναδείχτηκαν τα εντελώς παράλογα στοιχεία της απαίτησης του εργοδότη (όπως το γεγονός ότι τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από τα 200 μέτρα που ζητά να οριστούν ως "περίμετρος") τονίστηκε διεξοδικά ότι η υπόθεση αφορά το δικαίωμα στην εργατική διεκδίκηση και τη συγκέντρωση.

Στην ιστοσελίδα του ΣΕΦΚ αναφέρεται επίσης ότι:

Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης Β.Γκούμας, με εντυπωσιακή ταχύτητα, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών συναδέλφων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/11/2014 - 21:30