Ειδήσεις από ΕΡΑ Ορεστιάδας

Κ. Ήσυχος: «Δε χαρίζουμε εθνική κυριαρχία…»

«Δεν είμαστε ένα κόμμα που θα χαρίσει εθνική κυριαρχία» τόνισε από τη Νέα Ορεστιάδα ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας σε εκδήλωση για τα εθνικά θέματα που διοργάνωσε η οργάνωση β. Έβρου του κόμματος. Ο κ. Ήσυχος υπογράμμισε πως επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», ενώ αναφορικά με τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες σημείωσε πως θα βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στον σεβασμό των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και στη μη εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα κάθε χώρας. Όσον αφορά το θέμα της άμυνας, είπε πως «άμυνα και θωράκιση σημαίνει ότι δεν πρέπει να κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία σε ευαίσθητες, εθνικά, περιοχές και οι νέοι να φεύγουν από αυτές. Πρέπει με σχέδιο που θα έχει αρχή- μέση- τέλος να απαντήσουμε πώς θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλιώς θα είμαστε μια από τα ίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ήσυχος.

Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας από τις ΠΑΣΥ της ΑΜΘ

Κάλεσμα «ετοιμότητας» για αγώνα απευθύνουν οι γραμματείες ΠΑΣΥ της περιφέρειας προς τους αγροτοκτηνοτρόφους της ΑΜΘ, οι οποίοι διαπιστώνουν πως ήταν «φρούδες ελπίδες» οι υποσχέσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρη Κουκουλόπουλου, περί αντιμετώπισης των προβλημάτων τους. Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις για καταβολή-χωρίς περικοπές-της ενιαίας ενίσχυσης, των αποζημιώσεων για ευλογιά και καταρροϊκό και των εξισωτικών αποζημιώσεων κατέρρευσαν και «μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν μόνο μία επιλογή, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γραμματείες της ΠΑΣΥ στην ΑΜΘ

Διαμαρτύρονται βουλευτές των ΑΝΕΛ για την απουσία προβολής της β. Ελλάδας από το νέο σποτ του ΕΟΤ

Για την απουσία των τουριστικών προορισμών της βόρειας Ελλάδας από το νέο διαφημιστικό σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διαμαρτύρονται με επιστολή που απέστειλαν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Τουρισμού και Μακεδονίας Θράκης και προς τις διοικήσεις των τριών περιφερειών της βόρειας Ελλάδας τέσσερις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης. Οι βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία προβολής της Θεσσαλονίκης, των περιοχών με φυσικό πλούτο, με σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, αρχαιολογικών χώρων, αλλά και της Σαμοθράκης και της Θάσου. «Θα έπρεπε να κατανεμηθεί ίσος χρόνος για την τουριστική προβολή όλων των Περιφερειών του τόπου μας», υπογραμμίζουν οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Στον εισαγγελέα 24χρονος Σύριος για διακίνηση 10 ομοεθνών του

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 24χρονος Σύριος που συνελήφθη εχθές το πρωί στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε 10 συμπατριώτες του, μη νόμιμους μετανάστες. Ο 24χρονος μετέφερε με πλαστική βάρκα τους 10 ομοεθνείς του, ενώ κατηγορείται και για αντίσταση, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, «αντιστάθηκε σθεναρά για να αποφύγει τη σύλληψή του».

Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου ο 2ος τοπικός διαγωνισμός πτηνών συντροφιάς

Τον 2ο τοπικό διαγωνισμό πτηνών συντροφιάς διοργανώνει από σήμερα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εκτροφέων Πτηνών Συντροφιάς Έβρου (Σ.Ε.Π.Σ.Ε.) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πλατανότοπου Μαΐστρου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στις 21 και 22 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και στις 23 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Προσωρινές διακοπές ρεύματος σε οικισμούς του δήμου Σουφλίου

Σε προσωρινές διακοπές ρεύματος σε οικισμούς του δήμου Σουφλίου θα προχωρήσει αύριο ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α. Ε.) προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο της περιοχής. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν χωρίς ρεύμα οι οικισμοί Κυριακής, Μικρού και Μεγάλου Δερείου, Ρούσας, Μεσημερίου, Ουρανίων, Μικρακίου, Τεκέ, Γονικού, Γέρικου και Σιδηροχωρίου, ενώ μικρότερης διάρκειας θα είναι η διακοπή σε Μάνδρα, Αγριάνη, Πρωτοκκλήσι, Μαυροκκλήσι και Κόρυμβο, όπου το ρεύμα θα κοπεί από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τις 2 το μεσημέρι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54